Jokić donio najveći preokret sezone i pobjedu Denvera, Nurkić je pružio skromnu partiju

0
Radiosarajevo.ba
Jokić donio najveći preokret sezone i pobjedu Denvera, Nurkić je pružio skromnu partiju
Foto: USA Today / Nikola Jokić

Preokretom u drugom poluvremenu Phoenix je sinoć ostvario pobjedu na gostovanju u Clevelandu.

Nakon prve 24 minute domaći Cavaliersi su imali prednost od 70:63, no u drugoj polovini meča Sunsi su zaigrali mnogo bolje te na koncu došli do trijumfa od 111:117.

Pobjednički sastav predvodili su Kevin Durant (37 poena) i Devin Booker (27), prvi strijelac Cavsa bio je Darius Garland (30).

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Pogledajte kakva je atmosfera na ulicama glavnog grada BiH

Jusuf Nurkić je pružio skromnu partiju za vlastite standarde. Za 29 minuta u igri zabilježio je devet poena, osam skokova i jednu blokadu.

Nikola Jokić odigrao je čudesnu partiju. Tako je donio najveći preokret sezone i pobjedu Denvera protiv Toronta 125:119.

Raptorsi su, naime, vodili protiv Nuggetsa i 22 poena razlike, a na poluvremenu su imali također ogromnih +17. No Jokić je aktualnim NBA prvacima osigurao trijumf s 31 poenom, 14 skokova i 11 asistencija, piše Sport centar.

To da je MVP finala ostvario triple-double i nije neka vijest jer ovo je Jokiću već 126. utakmica s takvim učinkom u najjačoj ligi svijeta. No ono što je čini hisotrijskom je to što je, uz sve u navedenim kategorijama, Jokić imao i čak šest ukradenih lopti. Tako je postao prvi igrač s takvim brojkama na meču. NBA je to potvrdio na svojim kanalima:

Rezultati NBA lige:

Detroit – Charlotte 114:97

Chicago – Dallas 92:127

Cleveland – Phoenix 111:117

San Antonio – Golden State 102:112

Denver – Toronto 125:119

Portland – Boston 99:121
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije