Je li upitno odigravanje kompletne sezone ABA lige?

0
Radiosarajevo.ba
Je li upitno odigravanje kompletne sezone ABA lige?
Foto: Twitter / KK Cedevita Olimpija

Nakon prekida svih takmičenja u martu i postepenog povratka u ljetnim mjesecima, uz uvažavanje nove realnosti, sport je ponovno na snažnom udaru pandemije.

Svakodnevno svjedočimo prodoru virusa u svlačionice, na sportska borilišta, među igrače i trenere, a među zaraženim su i neki od planetarno najpopularnijih sportista,  poput Cristiana Ronalda.

Brojke nisu dobre posljednjih dana, što se odnosi i na našu regiju. Utakmice se ponovno odgađaju, a neka takmičenja i otkazuju.

Kakva je situacija u košarkaškoj ABA ligi i je li sezona upitna, diskutovali su sportski direktor ovog regionalnog takmičenja Milija Vojinović i direktor Cedevita Olimpije Davor Užbinec u emisiji Tribina na Al Jazeeri Balkans.

"Imamo stalnu komunikaciju s klubovima na tu temu. Pratimo savjete državnih organa. Prilagođavamo se situaciji", između ostalog je rekao Vojinović.

Na pitanje koliko klubovi mogu djelovati na način na koji sada djeluju, Užbinec je kazao da je to kompleksno pitanje, te da im je glavni cilj da se utakmice održe na bilo koji način i po bilo koju cijenu.

Ovu emisiju možete pogledati OVDJE.

Inače, upravo Cedevita Olimpija večeras dočekuje ekipu Burse, ali u okviru Eurokupa.

Utakmica počinje u 18.30 sati.

Cedevita Olimpija je favorit na kladionici MOZZART s kvotom od 1.55.

Kvota na klub Bursa je 2.70.

Ostatak ponude možete pogledati na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije