James zakucao Hawkse

Radiosarajevo.ba
James zakucao Hawkse

Nakon sjajne prve utakmice protiv Hawksa u kojoj su Cavsi slavili 26 razlike, ni u drugoj nisu imali milosti za ozljedama desetkovanu Atlantu. Još su jednom pokazali koliko su dobri pobijedivši 105:85. Rezultat ne govori dovoljno koliko su Cavsi dominirali na terenu, pa valja spomenuti kako su unatoč pobjedi od 20 razlike posljednju četvrtinu izgubili s deset, a LeBron James je čitavu zadnju dionicu gledao s klupe.

Upravo je James kreirao čaroliju na terenu za Cavse. Osim što je izveo nekoliko zakucavanja od kojih staje dah, James je podijelio i nekoliko atraktivnih dodavanja, a točku na i je stavio kada je za kraj poluvremena pogodio tricu s deset metara sa zvukom sirene.

http://www.youtube.com/watch?v=eXqvrbtZbxA&feature=player_embedded


"Sjajno se zabavljam", potvrdio je James očito. "Nisam iznenađen našim nastupima, jer vjerujem i znam da smo sjajna momčad i kada igramo s ovoliko samopouzdanja onda smo nezaustavljivi."

Cavsi trenutno doista djeluju nezaustavljivo, slavili su u svih šest utakmica u ovogodišnjem doigravanju, a uz to su u svakoj slavili s dvnoznamenkastom prednošću.

Treba reći i kako su Hawksi igrali bez dva vrlo važna igrača, Ala Horforda i Marvina Williamsa, a uz to su u trećoj četvrtini ostali bez Joea Johnsona, koji je iskrenuo zglob nakon čega više nije ulazio u igru. U izostanku zvijezda, Atlantu je predvodio Maurcie Evans sa 16 poena, dok je za Cavse James ubacio 27 poena za 31 minutu. Wally Szczeribak je s klupe dodao 17 uz sjajan šut 7/9.

Serija se nastavlja u Atlanti, gdje će se Hawksi pokušati vratiti u igru. "Oni igraju sjajno, no na nama je da se saberemo u sljedećih 48 sati i da pokušamo pred domaćom publikom napraviti neki značajniji rezultat", rekao je trener Atlante Mike Woodson. Prema viđenom u prve dvije utkamice, teško da će do toga doći.

rezultati:

Istočna konferencija
Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 105:85 (2-0)

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije