Iverson u Bobcatsima?

Radiosarajevo.ba
Iverson u Bobcatsima?

Allen Iverson na pragu je nove suradnje s trenerom Larryjem Brownom. Prema pisanju američkih medija, Iverson će se sljedeće sedmice pridružiti Charlotte Bobcatsima.

Allen Iverson svoje je ponajbolje dane u NBA košarci proveo pod dirigentskom palicom Larryja Browna u Philadelphiji. Prošlogodišnja epizoda u Detroitu Iversonu nije donijela puno dobroga te je možda upravo Brown bio kap koja je prelila čašu u njegovoj potrazi za novim angažmanom.

Zainteresovani su nakon Iversonovog odlaska iz Detroita navodno bili Miami, Memphis i Los Angeles Clippersi,alio nitko se nije odlučio na pomalo riskantan potez dovođenja nestašnog Iversona.

Tako bi se mogao naći u klubu čiji je suvlasnik legendarni Michael Jordan, a iako ide u tim gdje se sigurno neće boriti za prsten prvaka trebao bi biti od velike pomoći Brownovoj ekipi. Očekuje se da će im vjernost obećati na jednu sezonu.

Iverson je iz Univerziteta Georgetown 1996 godine izabran kao prvi pik drafta, a tada je obukao dres Philadelphija 76-ersa. Deset godina kasnije prešao je u Denver Nuggetse, a 2008. godine u Detroit Pistonse.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije