Iverson: Nadam se da ću karijeru završiti u NBA ligi

Radiosarajevo.ba
Iverson: Nadam se da ću karijeru završiti u NBA ligi


Allen Iverson, jedan od onih iz uskog kruga najboljih košarkaša svijeta bez NBA prstena, pokušava se medijski prodati klubovima najjače lige svijeta. Iako je ugovorno za Beşiktaş i za sljedeću sezonu, jasno je da će ugovor pokušati skratiti...

Zapravo, izgledno je da se u Istanbul nekoć najbolji strijelac NBA lige neće niti vraćati. Ozljeda gležnja skratila mu je sezonu, no nekoć sjajni šuter obećao je vratiti se pred početak tamošnjeg doigravanja. Nije se vratio i teško da će se i vratiti ako je vjerovati onome što je izjavio:

"Ako je moguće, karijeru bih rado završio u NBA ligi. Neovisno o ulozi. Razlog zbog kojega nisam u NBA ligi su mnoge pogreške koje sam napravio i mnogo toga što sam rekao. Želja mi je vratiti se i zato poručujem svim klubovima da sam voljan igrati ulogu kakvu god oni željeli da igram.

Iverson je jedanaest puta igrao na All-Stars utakmici, četiri puta je bio prvi strijelac NBA lige, a tri puta je izabran u petorku godine. U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta nosio je dresove Philadelphije, Denvera, Detroita i Memphisa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije