Istukao sina na aerodromu? Uhapšena bivša NBA zvijezda

0
Radiosarajevo.ba
Istukao sina na aerodromu? Uhapšena bivša NBA zvijezda
Foto: USA Today / Ben Gordon

Nekadašnji košarkaš Ben Gordon uhapšen je na njujorškom aerodromu LaGuardia, pošto je baš na tom mjestu istukao svog desetogodišnjeg sina.

Američki mediji javljaju da je dječak, zajedno s tetkom, primljen u bolnicu na dodatna ispitivanja, dok je Gordon u policijskoj stanici, gdje čeka optužnicu.

Lokalna policija je u zvaničnom saopćenju objavila da su dvojica policajaca zadobili lakše povrede dok su lišavali slobode 39-godišnjeg košarkaša, ali nije poznato koja je njihova priroda i kako je tačno do povreda došlo.

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Skandal u Americi: Uhapšen poznati NBA košarkaš

Skandal u Americi: Uhapšen poznati NBA košarkaš

Gordon je poslije košarkaške karijere u nekoliko navrata imao probeleme sa zakonom2017. je uhapšen jer je aktivirao protivpožarne alarme u svojoj zgradi u Los Anđelesu. Kasnije te godine hospitalizovan je radi psihijatrijskog posmatranja poslije sukoba sa radnicom u jednom holističkom velnes centru. Mjesec nakon toga je u New Yorku udario čovjeka, a potom i potegao nož na njega dok mu je prijetio.

U februaru 2020. je javno objavio da boluje od bipolarnog poremećaja i detaljno je objasnio probleme koju mu je to uzrokovalo, a otkrio je i da je u jednom trenutku pokušao i samoubistvo, piše SC Sport.

Inače, Gordon je na draftu 2004. godine bio čak 3. pick. Izabran je od strane Chicago Bullsa, a igrao je poslije još i za Detroit Pistonse, Charlotte Bobcatse i Orlando Magic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije