Ima li logike: Takmičenju prijeti prekid zbog koronavirusa, a tribine skoro pune

0
Radiosarajevo.ba
Ima li logike: Takmičenju prijeti prekid zbog koronavirusa, a tribine skoro pune

Košarkaška Euroliga je jedno od sportskih takmičenja koje je najteže pogođeno koronavirusom. Igranje i treniranje u zatvorenom prostoru dovelo je do velikog broja zaraženih igrača, pa neki timovi nemaju ni minimalan broj košarkaša za nastup.

Rukovodstvo lige je registriralo nekoliko utakmica službenim rezultatom 20:0, ali je potom odlučeno da se takvi mečevi ipak odigraju kada se stvore uslovi. Kada će se to desiti veliko je pitanje. Zaraženih igrača i odgođenih utakmica je sve više, pa se sve češće govori o prekidu takmičenja.

Ironično, u takvoj situaciji u četvrtak navečer odigrana je utakmica između Žalgirisa i Anadolu Efesa i to u atmosferi koja priliči "normalnim uslovima". Zvanično je objavljeno da je meč u Žalgiris Areni pratilo 5.011 gledalaca, no snimci s utakmice u Kaunasu otkrivaju da je dvorana bila skoro puna. Uz podršku brojnih navijača Žalgiris je stigao do pobjede 89:73.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije