Hukić se morao odreći bh. pasoša

Radiosarajevo.ba
Hukić se morao odreći bh. pasoša

Iako je na širem spisku igrača koji je nedavno objavio Sabit Hadžić, selektor košarkaške reprezentacije BiH, Jasmin Hukić ipak se neća naći u avionu koji će naš državni tim voditi na septembarski 'Eurobasket 2011', piše SCsport.ba.

Turnir u Litvaniji proteći će bez bivšeg kapitena koji je nedavno uzeo državljanstvo Slovenije. Ništa u ovome ne bi bilo sporno da se Hukić nije morao odreći bh. pasoša, budući da tako nalažu pravila. Stoga će Eurobasket u Španiji 2007. godine biti upisan kao posljednji u dresu sa državnim grbom BiH.

"Kada sam krenuo u proceduru zakon o dvojnom državljanstvu između država BiH i Slovenije je postojao. Bio sam siguran da će mi ostati naše državljanstvo, no u međuvremenu su se pravila promijenila i morao sam vratiti bh. isprave, ustvari, morao sam ih se odreći. Želja je postojala, prisutna je i danas, ali je realnost drugačija”, izjavio je Hukić za SC reviju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije