Hukić ne igra na EP, upitan Bajramović

Radiosarajevo.ba
Hukić ne igra na EP, upitan Bajramović


Bivši kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine i član ukrajinskog Donjecka, Jasmin Hukić, poručio je da više neće nastupati za našu nacionalnu selekciju.

Razlog leži u Hukićevoj odluci da preuzme slovensko državljanstvo uz uvjet da se mora odreći našeg. 

“Kada sam krenuo u proceduru zakon o dvojnom državljanstvu između država BiH i Slovenije je postojao. Bio sam siguran da će mi ostati naše državljanstvo, ali u međuvremenu su se pravila promijenila i morao sam vratiti bh. isprave, ustvari, morao sam ih se odreći. Želja je postojala, prisutna je i danas, ali je realnost drugačija”, rekao je Hukić za SCsport.ba.

Hukić se, podsjetimo, našao na širem spisku kandidata za završnicu Evropskog prvenstva u Litvaniji.

"Bili smo s Hukićem u kontaktu, ali očito, nismo imali potpune informacije pa je za nas ovakav rasplet ipak iznenađenje. No, od ovoga ne treba praviti tragediju. Hukić je dugo igrao za reprezentaciju, sada ima druge prioritete", rekao je za Dnevni avaz sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović.

Upitan Bajramovićev nastup

Kapiten naše nacionalne selekcije, Kenan Bajramović  je ranije za sarajevsku štampu istakao da nije odlučio da li će nastupiti na EP-u.

"Bajramović je isto prenio i meni. Poseban komentar nemam izuzev da je moje mišljenje da igrače koji imaju dileme, ne trebamo ni tjerati ni moliti. Time šaljemo lošu poruku", dodao je Mahmutović i dodao: "Kada nekoga lomiš i ganjaš, a on dođe i igra protiv svoje volje, ne radiš ništa pozitivno ni za reprezentaciju ni za igrača. Tu praksu moramo prekinuti"

BiH na jakim pripremama

Iz KSBiH istaknuto je da će reprezentativci naše zemlje igrati barem devet jakih kontrolnih utakmica. 

"U stalnom sam kontaktu sa selektorom i nakon žrijeba grupa za EP izvršit ćemo konačni izbor", rekao je Mahmutovićza Avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije