Haos u Turskoj: Objavili bojkot reprezentaciji zbog skandalozne provokacije selektora

1
Radiosarajevo.ba
Haos u Turskoj: Objavili bojkot reprezentaciji zbog skandalozne provokacije selektora
Foto: EPA - EFE / Ergin Ataman

Košarkaška momčad Fenerbahcea saopćila je da neće pustiti svoje igrače na reprezentativno okupljanje nakon što je selektor turske košarkaške reprezentacije iskazao podršku fudbalerima Galatasaraya.

Trener nacionalne košarkaške reprezentacije Ergin Ataman, koji također trenira grčki Panathinaikos, podigao je tri prsta na jednoj i jedan na drugoj ruci, osvrnuvši se na pobjedu Galatasaraya u Turskoj ligi protiv Fenerbahcea od 3:1 u subotu.

U objavi na Instagramu, Ataman je rekao da je gest koji je napravio u prijateljskoj košarkaškoj utakmici u utorak između Panathinaikosa i Galatasaraya bila "neplanirana".

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

"Sigurno nisam imao namjeru ciljati ili uvrijediti bilo koji klubu kada sam napravio ovaj gest", rekao je 58-godišnjak, koji je također prethodno trenirao Galatasaray.

"Ja sam trener koji u svakoj prilici izražava svoje poštovanje prema Fenerbahceu, ali sam i jedan od njihovih najvećih rivala na terenu".

Fenerbahce je rekao da ne prihvaća Atamanovo izvinjenje.

"Ovaj čin predstavlja veliko nepoštovanje prema našem klubu, prema dostojanstvu selektora reprezentacije, pa čak i prema našoj zemlji", stoji u saopćenju Fenerbahčea.

"Mi ignorišemo njegovu izjavu o izvinjenju našem klubu i obavještavamo javnost da smo donijeli odluku da nećemo slati niti jednog sportistu u našu mušku reprezentaciju za vrijeme njegovog mandata na ovoj poziciji, koja zahtijeva neizostavne kvalitete poput dostojanstva i nepristranosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije