Hadžić objavio širi spisak za Eurobasket

Radiosarajevo.ba
Hadžić objavio širi spisak za Eurobasket


Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će nakon šest godina pauze učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sabit Hadžić sastavio je spisak od 24 igrača u kojem nema većih promjena.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutovi, u razgovoru za Dnevni avaz naglašava da bi jedno ili dva dodatna imena mogla dramatično izmijeniti i snagu i kompoziciju našeg tima.

"Adnan Hodžić je igrama u američkoj univerzitetskoj košarci pokazao da na njega ozbiljno treba računati. Otvorena je i mogućnost angažmana vrhunskog naturaliznog igrača na centarskoj poziciji, čime bismo, kako mi je rekao selektor Hadžić, mogli stvoriti ekipu sposobnu da izbori drugi krug Eurobasketa", rekao je Mahmutović.

Respektabilnu centarsku liniju dopunjavaju naša vodeća zvijezda Mirza Teletović (Caja Laborala), Kenan Bajramović (Litvos ritas - Litvanija), Edin Bavčić (Himik - Ukrajina), Ermin Jazvin (Iraklis - Grčka), Ratko Varda (Prokom - Poljska), Oliver Stević (Oldenburg - Njemačka), Elmedin Kikanović (bez kluba) te sve bolji centar tuzlanske Slobode Draško Albijanić.

Od plejmejkera, selektor računa na tandem podgoričke Budućnosti Nemanju Gordića i Alekseja Nešovića, zatim Sašu Vasiljevića (Donjeck - Ukrajina), Amerikanca J.R.  Bremera (Samara - Rusija), Vedrana Princa (Cedevita - Hrvatska), Zlatka Jovanovića (Tozin Iran) i Dinu Hodžića (Bosna ASA BH Telecom).

Ne odriču se nikoga

Bekovi i krila su Nihad Ðedović (Lotomatika - Italija), Goran Ikonić (Krka Slovenija), Milan Milošević (bez kluba), Henry Domercant (Spartak - Rusija), Miralem Halilović (Zagreb - Hrvatska), Jasmin Hukić (Donjeck Ukrajina), Feliks Kojadinović (Marusi - Grčka) i talentirani Adin Vrabac, iz A-2 ligaša Sparsa iz Sarajeva.

"Ne odričemo se ni ostalih igrača. Ranije sam spomenuo ime Gorana Sutona, kao nama interesantnog, a zanima nas i svaki drugi košarkaš koji ima kvalitet, pravo i želju nastupa u dresu BiH", rekao je za Avaz Mahmutović.

Podsjetimo,  Suton, koji je rođen u BiH, se izjasnio da želi igrati za hrvatsku košarkašku reprezentaciju na Eurobasketu 2009., a na kraju nije uvršten u popis od 12 igrača koje je Repeša vodio u Poljsku.

U Litvaniji sa 14 igrača

Na Evropskom košarkaškom prvenstvu koje će se održati u Litvaniji od 31. avgusta, do 18. septembra 2011. godine , koje je promijenilo format, timovi će samo u grupnoj fazi igrati čak po pet susreta. Upravo će zbog toga, vjerovatno, biti dozvoljeno da selektori povedu 14 igrača u Litvaniju. Od tog broja, selektori bi za svaki meč birali po 12 za nastup.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije