Hadžić: Nikoga nećemo moliti

Radiosarajevo.ba
Hadžić: Nikoga nećemo moliti


Danas je, na kofnerenciji za novinare, u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine glavna tema bila trenutna situacija u Savezu i učešće na Eurobasketu 2011. godine.

Generalni sekretar saveza Harun Mahmutović istakao je daje KSBiH u ovoj godini potrošio 450.000 KM na reprezentativne selekcije, dok su od države dobili samo 40.000 KM. Ostali troškovi su pokriveni "prijateljskim vezama".

Mahmutović je naglasio da takvog odnosa više neće biti, te da bi se država, napokon, trebala više posvetiti nacionaolnoj selekciji koja je predstavlja.

Hadži: Nećemo nikoga militi

Bosna i Hercegovina će učestvovati na Eurobasket, a učešće smo dobili zahvaljujući FIBA-inoj odluci da proširi takmičenje sa 16 na 24 ekipe.

Selektor Sabit Hadžić nedavno je objavio širi spisak igrača od kojih će izabrati najbolje za Evropsko košarkaško prvenstvo naredne godine.

Hadžić objavio širi spisak za Eurobasket

Na selektorovom spisku se našao i mladi Adnan Hodžić koji nastupa  u američkoj NCAA ligi.

Mladi košarkaš Bizonsa istakao je da želi nastupati za naš nacionalni tim.

Selektor Hadžić je istakao da se ne smijemo odreći igrača koji svim srcem žele da nastupaju za našu selekciju, ali da nikog ne treba moliti, aludirajući na Gorana Sutona i Nedžada Sinanovića.

Prvi je odlučno rekao da ne želi igrati za BiH, već za selekciju Hrvatske, ali još uvijek nije dobio priliku da zaigra za naše zapadne susjede. Sinanović, koji igra na poziciji centra, odlučio je uzeti špansko državljanstvo.

Hadžić je naglasio da bi u dresu reprezentacije rado vidio povratnike Sašu Vasiljevića i Jasmina Hukića.

Prezentovana nova web stranica KS BiH

Novinarima je prezentovana i nova web stranica Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a stranica se nalazi na istoj domeni kao i prethodna www.basket.ba.

Ovu akciju KSBiH u svakom slučaju treba pohvaliti jer je prethodna stranica, pored izuzetno ružnog i nepreglednog dizajna, bila jako zapuštena i štura sa informacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije