Hadžić: Možemo parirati svim protivnicima

Radiosarajevo.ba
Hadžić: Možemo parirati svim protivnicima

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Sabit Hadžić nije puno opterećen našim potencijalnim protivnicima na Evropskom košarkaškom prvenstvu koje se od 31. avgusta do 18. septembra igra u Litvaniji.

Košarkaška reprezentacija BiH, koja se nalazi u petoj jakosnoj skupini, će protivnike na EP 2011 saznati u nedjelju, 30. januara.
"Ne trebamo se fokusirati na druge selekcije, nego se trebamo potruditi da okupimo najjači sastav. Sigurno ćemo u grupi imati izuzetno četiri jaka protivnika. Ko bi nam najviše odgovarao, teško je reći u ovome trenutku. Ja to drugačije gledam. Ako se odazovu svi igrači koje imam u planu, možemo parirati svim protivnicima", rekao je selektor Hadžić za San.

Selektor je u stalnom kontaktu sa igračima, a kako kaže, svi su izrazili želju da dođu, jedino se boji povreda.

Kada je riječ o naturalizovanim igračima Hadžić na raspolaganju ima J.R.  Bremera i Henryja Domercanta.

Selektoru je interesantnan i bivši igrač Cibone, a sada Barcelone Alan Anderson.

Najbolje pripreme do sada

Košarkaška reprezentacija naše zemlje do sada je uvijek imala mali broj kvalitetnih pripremnih utakmica, a kako kaže selektor Hadžić to ovaj put neće biti slučaj.

"Imat ćemo najbolje pripreme do sada. Učestvovat ćemo na jakim turnirima, i kroz osam-devet utakmica vdjet ćemo kako stvari stoje", rekao je Hadžić za San.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije