Gripom A zaraženi Portugalac ipak u Zenici?

Radiosarajevo.ba
Gripom A zaraženi Portugalac ipak u Zenici?

Iako mu je dijagnosticiran virus svinjske gripe, odnosno H1N1, bek portugalske reprezentacije Joao Figueiredo nastupit će u trećem kolu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Eurobasket, saznaje portal Kosarka.hr

Svinjska gripa, odnosno gripa A (H1N1) veliki je problem u Portugalu, pa je samo u utorak registrirano novih 76 slučajeva, što daje ukupnu brojku od 683 zaražene osobe. Tako nije toliko ni čudno da su dvojica članova košarkaške reprezentacije Portugala, Joao Figueiredo i Diogo Carreira, zaraženi novim virusom.

Ipak, suprotno očekivanjima da će Figueiredo, koji je odigrao 13 minuta u prvom kolu dodatnih kvalifikacija protiv reprezentacije BiH, biti duže vremena u izolaciji, portugalski bek pušten je iz bolnice i s ostatkom ekipe putuje u Zenicu gdje će i nastupiti u uzvratu protiv BiH.

“Osjećam se dobro, morao sam biti zadržan da bi se ispunio protokol u takvim slučajevima. U bolnici su mi rekli da ne smijem napustiti bolnicu do srijede, a kako je utakmica u petak dobio sam dopuštenje da idem”, prenose Figueiredove riječi portugalski mediji.

S gripom A zaražen je i Diogo Carreira, koji pak neće igrati u Zenici.

“Gripa je iza mene, ali fizički sam dosta slab”, dodao je Carreira.

Tako će bh. košarkaši morati tek paziti hoće li ih koji igrač zaraziti virusom H1N1, jer u sportskom smislu Portugal i nije opasan, pošto je ostao samo na teoriji da može izboriti Eurobasket.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije