Goran Lojo: Ova ekipa ima kvalitet i snagu za A-diviziju

Radiosarajevo.ba
Goran Lojo: Ova ekipa ima kvalitet i snagu za A-diviziju
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine domaćin je evropskog prvenstva B-divizije za košarkašice do 18 godina, koje će biti održano od 23. do 31. jula u Sarajevu.

Reprezentacija BiH počela je s pripremama za ovo takmičenje u junu na Vlašiću, a zatim je pripreme nastavila u Sarajevu. Izabranice selektora Gorana Loje odigrale su kontrolne utakmice u Srbiji protiv selekcije te zemlje koja nastupa u A-diviziji, a zatim su na domaćem terenu igrale protiv vršnjakinja iz Makedonije.

Na evropskom prvenstvu BiH će nastupiti u grupi A sa selekcijama Portugala, Rumunije, Finske i Islanda, a selektor Lojo ističe da naš tim u ovaj turnir ulazi s ciljem plasmana u A diviziju, te da će večeras igrati posljednji kontrolni meč protiv selekcije Velike Britanije.

"Konačan spisak od 12 igračica koje će predstavljati BiH na ovom takmičenju ću objaviti nakon što odigramo posljednju pripremnu utakmicu protiv Britanki. Pripremili smo se dobro, Savez nam je osigurao najbolje moguće uvjete i mi smo to iskoristili. Atmosfera u ekipi je odlična i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo plasman u A-diviziju, a ja vjerujem da ova ekipa ima kvalitet i snagu da to ostvari", rekao je Lojo na današnjoj konferenciji za medije.

Ističe da će u grupnoj fazi najveću konkurenciju imati u selekcijama Finske i Portugala, protiv kojih će BiH igrati prva dva susreta.

"Finska je značajno napredovala u svim selekcijama. Prije nekoliko dana igrali su kup skandinavskih zemalja na kojem su ostvarili ubjedljive pobjede protiv svih protivnika. Protiv Finske igramo prvi meč, što je možda i dobro da bismo odmah vidjeli koliko vrijedimo. U drugom kolu igramo protiv Portugala, čija je U-17 selekcija nastupila na svjetskom prvenstvu. Moramo ostvariti tri pobjede u grupi da bismo bili sigurni u plasman u četvrtfinale", naglasio je selektor BiH.

Reprezentacija BiH slobodna je prvog dana takmičenja, a meč protiv Finske igrat će u nedjelju, 24. jula u 18.30 sati. Protiv Portugala će igrat dan kasnije u 18.45 sati, dok je u utorak, 26. jula na rasporedu utakmica protiv Islanda, koja će biti odigrana u 18.30 sati. U posljednjem kolu, 27. jula bh. košarkašice će od 18.45 sati igrati protiv Rumunije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije