Goran Lojo: Nismo adekvatno odgovorili na igru Crne Gore

Radiosarajevo.ba
Goran Lojo: Nismo adekvatno odgovorili na igru Crne Gore
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Podgorici od Crne Gore rezultatom 76:55 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se igrati 2019. godine u Srbiji i Latviji.

Naša reprezentacija nakon dvije odigrane utakmice ima polovičan učinak. U subotu su izabranice Gorana Loje slavile protiv Slovačke u Skenderiji.

"Nakon lošeg otvaranja utakmice u kojem je Crna Gora ostvarila prednost od 11 poena, nakon što smo imali dosta pogrešaka u toj dionici, drugi period smo odigrali vrlo dobro i napravili seriju 17:4 i u potpunosti preokrenuli rezultat i došli na plus tri. Na poluvremenu smo imali zaostatak od minus pet. Drugi dio domaće košarkašice agresivnom i na momente izuzetno grubom igrom uspjele su da ostvare prednost i na kraju pobjede", rekao je Lojo i dodao:

"Gajić je odigrala samo 21 minutu jer je zbog povrede morala da izađe iz igre. Mi smo ekipa koja ima problem na pozicji pet, a Marica Gajić koja je do momenta kada je morala napustiti igru imala 11 skokova, praktično je jedina koja je večeras mogla parirati domaćim košarkašicama. Irena Vrančić je doživjela klasični nokaut, agresivnost je sastavni dio sporta, i nismo adekvatno odgovorili i to je to", istaknuo je Lojo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije