Goran Lojo: Imamo teoretske šanse da se plasiramo na EP

1
Fena
Goran Lojo: Imamo teoretske šanse da se plasiramo na EP
Foto: Fena / Goran Lojo

Najbolje košarkašice BiH 9. februara dočekuju selekciju Sjeverne Makedonije, a tri dana kasnije Njemačku.

Oba meča će biti odigrana u BiH, međutim, tim menadžerica reprezentacije Razija Mujanović kazala je na današnjoj konferenciji za medije da se reprezentacija nalazi u velikim problemima jer u dvorani KSC "Sabit Hadžić" nema uslova za treniranje ili odigravanje utakmica.

"Jutros smo pokušali trenirati ali nije bilo moguće jer u dvorani nema grijanja. Ako se taj problem ne riješi sumnjam da će delegat dozvoliti da se u toj dvorani igraju utakmice", kazala je Mujanović.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Goran Lojo objavio spisak igračica za susrete sa Sjevernom Makedonijom i Njemačkom

Goran Lojo objavio spisak igračica za susrete sa Sjevernom Makedonijom i Njemačkom

Selektor BiH Goran Lojo očekuje da će njegova ekipa biti kompletirana do kraja dana. Vjeruje da BiH još uvijek ima teoretske šanse da se kao jedna od najboljih drugoplasiranih reprezentacija plasira na EP.

"Ako pobijedimo u obje utakmice završit ćemo kao drugi i zavisit ćemo od ostalih rezultata jer četiri najbolje drugoplasirane idu na prvenstvo. Također postoji šansa da se otvore dodatna dva mjesta za takmičenja ako domaćini takmičenja Izrael i Slovenija završe na prvoj ili drugoj poziciji u svojim grupama. Prvo moramo razmišljati o Sjevernoj Makedoniji pa onda o Njemačkoj", naveo je Lojo.

Dodaje da BiH nije ona ista reprezentacija koja je na Evropskom prvenstvu osvojila peto mjesto, te da su naredni protivnici BiH renomirane selekcije s mnoštvom kvalitetnih košarkašica. Vjeruje da će ipak selekciji BiH mnogo značiti domaći teren u ovom mečevima.

"Ovo je u potpunosti nova reprezentacija kojoj treba dati vremena da počne praviti rezultate. Cilj nam je da odigramo dobro i pokušamo pobijediti bez obzira što smo podmladili ekipu", zaključio je Lojo.

Kapiten reprezentacije BiH Milica Deura ističe da BiH još uvijek ima šanse da se plasira na EP i najavljuje da će bh. košarkašice dati sve od sebe u narednim mečevima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije