Goran Dragić potvrdio odlazak iz reprezentacije

Fena
Goran Dragić potvrdio odlazak iz reprezentacije
Premda se slovenska javnost nadala da je promijenio odluku, najbolji igrač proteklog europskog košarkaškog prvenstva Slovenac Goran Dragić (31) potvrdio je kako završava reprezentativnu karijeru. 

"Ostvario sam ono što sam želio, osvojio sam zlatnu medalju i ovo je najbolje vrijeme za oproštaj od nacionalnog dresa", rekao je Dragić.

Ovaj 31-godišnji playmaker je u finalu predvodio Sloveniju do europske krune postigavši 35 koševa protiv Srbije.

Naglasio je kako zbog klupskih obaveza u dresu Miami Heata neće moći pomoći Sloveniji u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2019. godine.

"Svi smo imali tešku godinu bez pravog odmora, ali to je nešto teže u NBA-u, jer imamo najmanje 82 utakmice i stvarno mnogo putovanja. Prije svega, teško je ostati zdrav, ali također moraš biti i mentalno snažan. Ali jako sam sretan što mogu igrati košarku i raditi ono što me veseli. Jedino mi je žao što neću biti  s reprezentacijom u novembru."

Slovensku reprezentaciju napušta i selektor Igor Kokoškov kojeg čekaju obaveze u u NBA, gdje radi kao pomoćni trener u Utah Jazz.

"Bila mi je čast što sam bio dio ove prekrasne priče. Ovo za mene nije bio posao, već zadovoljstvo. Međutim, ne mogu ostati. Novi kalendar FIBA-e utječe na igrače, ali i na trenere. Nemoguće je biti ovdje jer imam obveze s Utah Jazzom. Međutim, moramo pronaći najbolji način da zadržimo ovu priču. Možda mogu pomoći kao konzultant," kazao je 46-godišnji srpski stručnjak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije