Glen Davis ostaje u Celticsima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Glen Davis ostaje u Celticsima (VIDEO)

Ono što su najavljivali, Celticsi su i ostvarili - potpisali su ugovor s Glenom Davisom, a njemu su priključili i Sheldena Williamsa. Davis je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 6,3 miliona američkih dolara dok je Williams potpisao jednogodišnji ugovor za veteranski minimum od 855,189 dolara.

http://www.youtube.com/watch?v=Y3smxdUWquM


Davis je dugo bio u neizvjesnosti nakon što je postao ograničeni slobodni igrač, postojale su određene ponude drugih klubova, međutim Celticsi su jasno dali do znanja kako će izjednačiti svaku ponudu koja dođe i tako zadržati ovog igrača. Sve je završilo ne baš na veliko zadovoljstvo Davisa koji se nadao kako će ipak dobiti bolji ugovor, ali izbora nije imao. Morao je prihvatiti što mu je ponuđeno.

"Znali smo kako ga Celticsi neće pustiti, ali opet smo se nadali kako će stići neka ponuda koja bi bila izdašnija ili kako će nam Celticsi ponuditi veći ugovor. Šta je tu je, Glen obožava Boston i sretan je što ostaje, ja ipak nisam najsretniji visinom ugovora", rekao je Davisov zastupnik.

http://www.youtube.com/watch?v=qixL5zx-Kkg


Prošle sezone Davis je u doigravanju prosječno ubacivao 15,8 poena uz 5,6 skokova dok je Williams u Minnesoti ubacivao 4,9 poena uz 5,0 skokova po susretu.

Sljedeći koji bi trebao potpisati ugovor je Marquis Daniels, a njegov potpis očekuje se tokom ove sedmice.

sportnet.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije