Glen Davis neočekivani junak Boston Celticsa

Radiosarajevo.ba
Glen Davis neočekivani junak Boston Celticsa

Još jednu fenomenalnu utakmicu u doigravanju pružili su nam Boston Celticsi. Pobjedu u Orlandu (95:94) i povratak prednosti domaćeg parketa za aktualne NBA prvake ostvarili su kroz ušicu igle. Prvo poluvrijeme ponudilo je izjednačen susret, Celticsi se odvajaju sredinom treće dionice te uoči četvrte imaju 79:71.

Sredinom posljednje četvrtine slijedi duga kriza Celticsa, više od sedam minuta bez poena iz igre, Orlando se vraća preko Dwighta Howarda (ukupno 23 koša, 17 skokova, 3 blokade i Rasharda Lewisa (22 koša).

Paul Pierce je odigrao sjajnu utakmicu (27 koševa), Rajon Rondo dodao je 21 uz 14 skokova, ali 'X-faktor' je bio Glen Davis koji je ubacio 21 poen, od čega nekoliko vrlo važnih koševa. Najvažniji dakako u zadnjoj akciji, kada mu je udvajani Pierce dodao dvije sekunde prije kraja. Davis je pogodio a klupa Bostona zatrpala ga je u slavlju.

"Vježbam šut svaki dan. Svaki dan radim najviše upravo na šutu, i isplatilo se. Paul Pierce nas je doveo do ovdje, on je vođa naše momčadi, ali kad mi je dodao loptu bio sam spreman."

Doc Rivers bio je oduševljen: "ovu akciju smo vježbali dvadeset puta, ovo nam je bila jedna od glavnih opcija. Dodavanje je bilo jednako dobro kao i šut, bili smo hladnokrvni kad je najviše trebalo. Ključ pobjede? Definitivno obrana, odigrali smo pravu obranu."

Nastavak iznimno zanimljive serije na rasporedu je u utorak.

Nakon što je Yao Ming otpao do kraja doigravanja zbog loma noge, malo tko je davao šansu Rocketsima u seriji protiv Lakersa. Lakersi su slavili samo noć ranije u Houstonu, i to uvjerljivo, a bez Minga Houston je lošija momčad.

Ipak, Adelmanove riječi kako vjeruje u svoju momčad obistinile su se u najljepšem snu. Utakmica nije ni počela, Houston je već održavao vodstvo od petnaestak poena razlike. Lakersi su se pokušavali vratiti u utakmicu, no nisu uspjeli, nakon treće četvrtine semafor je pokazivao nevjerojatnih 83:54.

Aaron Brooks pokazao je da vodstvo kluba nije pogriješilo kada je Rafera Alstona poslalo u Orlando i njemu dalo "ključeve momčadi". Mladi razigravač ubacio je 34 koša (trice 4/9) - najviše u karijeri, obrambeni specijalist Shane Battier dodao je 23, a Luis Scola 11 poena uz 14 skokova.

"Odigrali smo odličnu utakmicu, ova sezona je bila teška ali pokazali smo da znamo igrati i usprkos svim problemima, ozljeda T-Maca, sada i Minga, danas smo bili pravi." - zadovoljan je bio Brooks.

Očajni Lakersi uspjeli su smanjiti razliku u posljednjoj dionici, kada su oba trenera ispraznila klupe. Pau Gasol ubacio je 30 koševa uz 9 skokova za goste, dok Kobe Bryant nije bio raspoložen (15 koševa, 7/17 iz igre).

"Ovaj mali Brooks je sjajan igrač, danas nam je presudio baš on. Moramo ga tretirati kao Tonyja Parkera, ima ulaz i ima vanjski šut" - govorio je nakon utakmice Kobe Bryant.

Složio se i trener Phil Jackson: "odigrali su utakmicu gotovo bez greške, vodili od početka, nismo se mogli vratiti. Kapa dolje Rocketsima."

Peta utakmica na rasporedu je u utorak u Los Angelesu.

rezultati:
Istočna konferencija
Orlando - Boston 94-95 (2-2)

Zapadna konferencija
Houston - LA Lakers 99-87 (2-2)

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije