Francuska posljednji putnik u Poljsku

Radiosarajevo.ba
Francuska posljednji putnik u Poljsku

Posljednja reprezentacija koja je izborila Europsko prvenstvo u Poljskoj je Francuska koja je očekivano prošla Belgiju u dva finalna susreta dodatnih kvalifikacija.

Francuzi su u svojoj prepunoj dvorani u Pauu uvjerljivo svladali Belgiju 92:54 i tako nadoknadili minus od četiri koša zaostatka (66:70) iz prvog susreta u Antwerpenu.

Vezano: Belgijanci slavili protiv Francuza

Ronny Turiaf (19 koševa, 9 skokova) i Tony Parker (16 poena) predvodili su odličnu francusku ekipu koja je, da je stisnula gas, mogla vrlo lako doći i do 50 koševa razlike. Boris Diaw je dodao 13 poena uz 6 skokova, promašivši samo jedan šut na utakmici.

Christophe Beghin s 11 poena bio jedini dvocifreni u nemoćnom belgijskom timu, a njihova prva zvijezda Axel Hervelle ostao je na samo pet koševa uz loš šut 2-8.

Francuska će na EuroBasketu popuniti grupu B gdje su već Njemačka, Rusija i Latvija, a prvu utakmicu odigrat će protiv Njemačke 7. rujna u Gdanjsku.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije