Finansijska policija u KSBiH, računi blokirani, uskoro informacija o dugu

F. Z.
Finansijska policija u KSBiH, računi blokirani, uskoro informacija o dugu
Radiosarajevo.ba / Dubravko Barbarić
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine u velikim je problemima zbog dugovanja, a nedavno je u krovnu kuću bosanskohercegovačke košarke "ušla" i finansijska policija.

Kontaktirali smo Dubravka Barbarića, generalnog sekretara KSBiH, koji nam je potvrdio ovu informaciju.

"Oni su došli po nalogu tužilaštva, a ja ne bih govorio više o detaljima zbog toga što je istraga u toku. Savezu su računi blokirani. Tu ima dugova i od prije deset godina. Ja se upravo vraćam s poslovnog puta gdje sam pokušao riješiti jedan dio nagomilanih problema. Ranije su se zanemarivale činjenice koliko košta kad se na plaćaju stari računi. Kamata raste i došli smo u situaciju da je ona veća od glavnice", kaže Barbarić i nastavlja:

"Moji prethodnici ne mogu reći da nemaju veze s tim dugovima. Imaju itekako. Mogli su preuzeti na sebe da to plate. Ne mogu ni ja reći da nemam veze s tim. To je sada naš zadatak, da izmirimo te obaveze. Upravo zbog tih kamata koje rastu", istaknuo je Barbarić.

Generalni sekretar KSBiH ističe kako neće biti problema s kotizacijama i nastupom juniorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

"To ne mora niko da brine. Reprezentacija će bez ikakvih problema nastupiti na Evropskom prvenstvu u Turskoj", jasan je bio Barbarić.

Revizija je napravljena, a Barbarić će u narednim danima obavijestiti javnost o dugu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

"Revizija je završena. Javnost ću obavijestiti o nalazima revizije uskoro", kratak je bio generalni sekretar KSBiH.

Kada je u pitanju A selekcija, Barbarić ističe da će više detalja biti poznato nakon sjednice Upravnog odbora koji je zakazan za ponedjeljak.

"Nemam ja s tim planovima mnogo. Sjednica Upravnog odbora je u ponedjeljak. Ne želim da se ponašam kao moji prethodnici. To nije posao generalnog sekretara. Više bih volio da su se i oni bavili administrativnim stvarima", poručio je Barbarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije