FIBA objavila listu najboljih mladih igrača: Musa je prva zvijezda kvalifikacija!

Radiosarajevo.ba
FIBA objavila listu najboljih mladih igrača: Musa je prva zvijezda kvalifikacija!
FIBA / Džanan Musa na tronu!

FIBA je objavila listu najboljih igrača koji imaju manje od 21 godinu i koji su zvijezde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci 2019, a listu, dame i gospodo, predvodi naš mladi Zmaj - Džanan Musa!

Džanan Musa je predstavljen kao vođa reprezentacije BiH i sljedeća superzvijezda.

"Džanan Musa, koji je 19 godina napunio u maju, imao je u prosjeku 21 poena - uključujući 26 poena protiv Rusije - 3 u skokovima i 2 u ukradenim loptama u februaru", napisala je FIBA na svojoj stranici.

Na listi su, nakon Muse, još i Rui Hachimura (Japan), RJ Barrett (Kanada), Furkan Korkmaz (Turska), Jordan Nwora (Nigerija), Emanuel Cate (Rumunija), Arnoldas Kulboka (Litvanija), Yago Mateus Dos Santos (Brazil), Tryggvi Hlinason (Island), Ihab Al-Zuhairi (Irak), Goga Bitadze (Gruzija), Nico Mannion (Italija), Kristian Kullamae (Estonija), Hu Jinqiu (Kina), Andrew Nembhard (Kanada), Yovel Zoosman (Izrael), Kurt-Curry Wegscheider (Centralnoafrička Republika), Jovan Kljajić (Crna Gora), Maximo Fjellerup (Argentina), Isaac Bonga (Njemačka) i  Isaac Letoa (Novi Zeland).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije