Fenerbahče i CSKA Moskva prvi učesnici Final foura u Istanbulu

Radiosarajevo.ba, Anadolija
Fenerbahče i CSKA Moskva prvi učesnici Final foura u Istanbulu
Foto: AA / Fenerbahce
Fenerbahče je večeras u utakmici četvrtfinala Eurolige u Ulker Sports Areni u Istanbulu savladao Panathinaikos rezultatom 79:61 čime je upisao i treći trijumf kojim je osigurao plasman u Final Four, javlja Anadolu Agency (AA).

Turski sastav je prvu četvrtinu, u kojoj je grčki tim pružio i najsnažniji otpor večeras, riješio u svoju korist rezultatom 18:17. Fenerbahče je i u nastavku igrao mnogo bolje od svoga protivnika te je i drugu četvrtinu bio bolji sa 19:13.

Fener je odličnom igrom u drugom poluvremenu i treću četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 15:12. U posljednjem periodu, izabranici Željka Obradovića nastavljaju u još snažnijem ritmu te upisuju novi trijumf s konačnih 79:61.

Kod domaćih je čak šest košarkaša imalo dvocifren učinak. Najefikasniji je bio Bobby Dixon sa 13 postignutih poena. Bogdan Bogdanović je susret završio s deset postignutih poena. Kod gostiju 16 poena postigao je K. C. Rivers, dok je Singleton dodao 12. 

Nešto kasnije CSKA Moskva je na gostovanju u Vitoriji slavila protiv Baskonije rezultatom 90:88. CSKA je baš kao i Fenerbahče ostvario treću pobjedu u seriji i s ukupnih 3:0 izborio plasman na Final four koji se igra u Istanbulu.

U redovima pobjednika najefikasniji je bio Higgins sa 21 postignutim poenom, dok je De Colo dodao 15. Kod domaćina 19 poena postigao je Shengelia, dok je 15 dodao Budinger. Larkin i Hanga su meč završili sa po 13 postignutih poena. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije