Fantastični Nurkić sa svojim Portlandom srušio Los Angeles Clipperse

0
Radiosarajevo.ba
Fantastični Nurkić sa svojim Portlandom srušio Los Angeles Clipperse
Foto: EPA / Jusuf Nurkić

Portland je upisao drugu pobjedu zaredom i ponovo bio ubjedljiv. Trail Blazersi su razbili Los Angeles Clipperse na svom parketu sa 111:92, piše Scsport.

Portland je upisao drugu pobjedu zaredom i ponovo bio ubjedljiv. Trail Blazersi su razbili Los Angeles Clipperse na svom parketu sa 111:92.

Gosti iz Kalifornije dobro su otvorili meč, poveli 18:9, ali u drugoj četvrtini Portlandovi košarkaši su preuzeli konce u svoje ruke, napravili preokret i više se nisu osvrtali.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Jusuf Nurkić je bio sjajan, pogotovo u segmentu odbrane. Za manje od 23 minute u igri zabilježio je double-double od 14 poena i čak 17 skokova, daleko najviše u odnosu na sve ostale aktere susreta. Tome je Bosanska zvijer pridodala tri asistencije, dvije ukrade lopte i jednu blokadu.

U njegovom timu samo je Damian Lillard bio efikasniji (25 poena), dok Clippersima ni fenomenalna partija Paula Georgea (42 poena) nije pomogla da izbjegnu poraz.

Rezultati NBA lige:

Portland – LA Clippers 111:92

Denver – Dallas 106:75

Toronto – Orlando 110:109

Brooklyn – Indiana 105:98

Miami – Charlotte 114:99

New Orleans – Sacramento 109:113

LA Lakers – Cleveland 113:101

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije