Fantastični Dončić heroj Dallasa: Slovenac odveo svoj tim do pobjede

0
Radiosarajevo.ba
Fantastični Dončić heroj Dallasa: Slovenac odveo svoj tim do pobjede
Foto: EPA-EFE / Luka Dončić

Košarkaši Utah Jazza ispali su iz play-offa NBA lige nakon domaćeg poraza od Dallas Mavericksa (96:98).

Ekipe su nekoliko puta tokom susreta mijenjale vodstvo, a zadnjih pola minute pretvorilo se u pravu dramu. Mike Conley vodio je napad kojim je Utah mogao prijeći u vodstvo, ali je iskusni playmaker napravio korake.

Na suprotnoj strani fauliran je sjajni Jalen Brunson, ali pogodio je samo jedno od dva bacanja i ostavio Utah u utakmici pet sekundi prije kraja.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Jazz je osmislio akciju za Bojana Bogdanovića koji je ostao sam samcat na trici, ali nije uspio pogoditi čisti šut sa sirenom. Susret je završio, a Dallas je na čelu s Lukom Dončićem počeo slaviti jer su slavili sa ukupnih 4-2 u seriji.

Bogdanović je s 19 poena i četiri skoka bio drugi najraspoloženiji igrač svoje ekipe nakon Mitchella (23 poena, 8 skokova i 9 asistencija). 

Kod Dallasa su najbolji bili Brunson i Dončić s po 24 poena, a slovenski virtuoz imao je i osam skokova te devet asistencija. U polufinalu Zapada igrat će protiv Phoenix Sunsa koji su noćas također izborili prolaz pobjedom od 109:115 nad New Orleans Pelicansa za 4-2 u seriji, prenosi Sport Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije