F4 u Berlinu: CSKA prokockao +21, ipak postao prvak Europe u produžetku

Radiosarajevo.ba
F4 u Berlinu: CSKA prokockao +21, ipak postao prvak Europe u produžetku
/ EPA
Košarkaši CSKA osvojili su titulu europskog prvaka pošto su u finalu Final Four turnira u Berlinu, nakon produžetka, pobijedili Fenerbahče 101:96.

Ekipe su se smjenjivale u vodstvo tokom prve četvrtine i na početku druge. Činilo se da je utakmica riješena u posljednjih sedam minuta prvog poluvremena kada su, nakon vodstva "Fenera" 26:27, "armejci" napravili seriju 24:3 i na odmor otišli s +20 (50:30).

Ekipa Željka Obradovića proigrala je tek u finišu treće četvrtine (69:53 za CSKA), a furioznom igrom u posljednjem dijelu sasvim se vratila meč.

Na 100-tinjak sekundi do kraja Fenerbahče je smanjio na 79:78, imao dva šuta za vodstvo, ali su se Moskovljani odbranili i otišli na +3.

U narednom napadu Fener se još jednom vraća: Boby Dixon je 43 sekunde prije kraja trojkom izjednačio na 81:81, da bi potom Sloukas sa linije slobodnih bacanja doveo turski tim u vodstvo.

Činilo se tada da "Fener" ima pobjedu, CSKA se mučio u posljednjem napadu, ali je Victor Khryapa ipak uspio izjednačiti (83:83) na 1,9 sekundi prije kraja i utakmicu odvesti u produžetak.

U dodatnih pet minuta više koncentracije imali su igrači CSKA i, zahvaljujući mirnoći De Coloa i Teodosića, sedmi put u historiji kluba osvojili titulu europskog prvaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije