Evo koliko Nikola Jokić zarađuje na konjima. Sami procijenite da li se isplati...

0
Radiosarajevo.ba
Evo koliko Nikola Jokić zarađuje na konjima. Sami procijenite da li se isplati...
Foto: Twitter / Nikola Jokić sa svojim konjem Amy Del Duomo

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić je Denver Nuggetse u prošloj sezoni osvojio do prvog naslova prvaka NBA-a u historiji.

Nakon toga se zabavio sa saigračima u Las Vegasu, a potom u Bosni i Hercegovini gdje je uživao u Goraždu i na Tari, Jokić se zaputio u rodni Sombor gdje se posvetio svojim konjima.

Srbijanski košarkaš u rodnom gradu posjeduje ergelu Dreamcatcher. Poznato je kako ulaže pozamašne svote u kupovinu rasnih konja, iako zarada od utrka u kojima učestvuje nije osobito velika.

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

Tokom ljeta često je viđen gost na hipodromima u rodnome gradu, u Subotici, ali i u Italiji. Njegov je najuspješniji konj Amy Del Duomo nastupa u pet utrka.

"Konj Nikole Jokića, Kubitsa, postigao je ogromnu pobjedu krajem juna. Konj je krenuo sa kvotom 70/1, ali se kasno zauzeo 1. mjesto kod Enghiena. Bila je to njena prva pobjeda u tri starta u Francuskoj. Zarada u karijeri sada iznosi 28,660 eura (55.000 KM)", navedeno je na Twitteru.

Podsjetimo, Nikola Jokić, neće nastupati na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se igra u Japanu, Indoneziji i Filipinima, što je šokiralo srbijansku javnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije