Ekipe bh. košarkaša upisale poraze: Teletović postigao 16, a Nurkić 6 poena

Radiosarajevo.ba
Ekipe bh. košarkaša upisale poraze: Teletović postigao 16, a Nurkić 6 poena
Još jednu sjajnu utakmicu ove sezone odigrao je bh. košarkaški reprezentativac Mirza Teletović u meču u kojem su Milwaukee Bucksi poraženi na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa 124:119.

U ovoj utakmici Teletović je za 16 minuta koliko je proveo na terenu pisao 16 poena, uz dva skoka, ali ni to nije bilo dovoljno da Bucksi stignu do pobjede.

Najefikasniji pojedinac u redovima Bucksa na ovoj utakmici bio je ubjedljivo grčki reprezentativac Giannis Antetokounmpo sa 40 poena, devet skokova, tri asistencije i četiri blokade, a dvocifreni su bili i Malcolm Brogdon s 22, te Khris Middleton s 20 poena. 

S druge strane, kod Clevelenda, maestralnu partiju odigrao je Kevin Love, koji je ubacio 32 poena, te je prikupio 16 skokova, tri asistencije, dvije ukradene lopte i jednu blokadu, a standardno odličnu partiju odigrao je i LeBron James s 30 poena, čime su uspjeli potopiti Milwaukee.

I drugi bh. reprezentativac na NBA parketima Jusuf Nurkić zaigrao je sinoć u meču u kojem je Portland poražen u tijesnoj završnici od Memphis Grizzliesa.

Nurkić je na terenu proveo 20 minuta, a za to vrijeme upisao je skromnih šest poena, uz pet skokova i jednu ukradenu loptu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije