ABA / Džemić: Pobjeda protiv Novog Pazara nam je bitna za opstanak

26. 02. 2020. u 13:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 139

OKK Spars-Realway održao je danas press konferenciji pred susret sa Novim Pazarom u okviru 2. ABA lige.

Pred susret sa Novim Pazarom sarajevska ekipa ima šest pobjeda, od čega pet u posljednjih šest susreta, dok ekipa Novog Pazara ima sedam pobjeda i direktni je konkurent ekipi u borbi za opstanak u Aba Ligi 2.

“Sutra igramo protiv OKK Novi Pazar jednu jako važnu utakmicu u kojoj se oba tima bore za opstanak. Radi se o iskusnoj ekipi, jednoj od najefikasnijih ekipa u Aba Ligi 2, koja je sastavljena od iskusnih pojedinaca i uvijek igra na poen više. Nakon par neočekivanih poraza ekipa OKK Novi Pazar došla je u situaciju da se bori za opstanak. S druge strane mi imamo ogroman motiv da konačno i na tabeli i fomralno budemo tim koji neće biti nakon dugo vremena na posljednjem mjestu. Učninit ćemo sve što je do nas da budemo maksimalno agresivni, posvećeni, fokusirani i energični da ostvarimo pobjedu”, kazao je trener tima Nedim Džemić.

Nedim Buza je kazao da njegovu ekipu sutra očekuje jako bitna utakmica.

“ Imali smo pauzu od 7-8 dana i mislim da smo se svi odmorili i spremili za predstojeću utakmicu. Ekipa Novog Pazara je jako dobra napadački, tako da mislim da će ključ za nas biti kako ćemo mi da odgovorimo na taj napad odbranom. Prije svega imamo prednost domaćeg terena i nadam se da će nam to biti dodatni motiv. Također se nadam da će i publika doći u što većem broju i na taj način nam pomoći da dođemo do pobjede i opstanka u ligi.” 

Susret Spars Realway – OKK Novi Pazar zakazan je za četvrtak u SD “Novo Sarajevo” sa početkom od 19 sati.

NEMA KOMENTARA