Zmajevi / Džanan Musa: Još jedna sezona u Cedeviti, a onda pravac NBA

08. 06. 2017. u 13:19:00 Fena

Shares: 0

Jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine i član hrvatskog prvaka Cedevite Džanan Musa danas će otputovati u italijanski Treviso, gdje će od petka do nedjelje pokazivati vještine u NBA kampu.

Musa je potpisao novi ugovor s Cedevitom za koju će igrati u narednoj sezoni, a potom ga u 2018. očekuje veliki korak u profesionalnoj karijeri - izlazak na draft sjevernoameričke NBA lige. 

"Pripremao sam se za NBA kamp u Trevisu gdje ću se pokušati dokazati skautima. Prije mjesec dana sam produžio suradnju s Cedevitom i nadam se da ćemo u narednoj sezoni biti još bolji. U 2018. me očekuje NBA draft tako da je kamp u Trevisu samo prva stepenica. Nadam se da će naredna sezona u Europi za mene biti odskočna daska za NBA ligu", izjavio je Musa. 

Vjeruje da je spreman za sve izazove u seniorskoj konkurenciji, ali da za NBA mora dosta raditi na fizičkoj spremi. 

"Najbitnije mi je da sam napredovao dovoljno da se mogu nositi sa svima u seniorskoj konkurenciji. Za NBA se moram dobro pripremiti fizički i psihički, čemu ću se u potpunosti posvetiti u narednoj sezoni", objasnio je mladi Bišćanin. 

Osvrnuo se i na predstojeće izazove s reprezentacijom BiH koja će pod selektorskom palicom iskusnog stratega Duška Vujoševića u augustu igrati pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

"Za reprezentaciju BiH uvijek igram srcem. Sada imamo odličnog selektora, provjerenog stručnjaka koji je doveo Partizan do velikih uspjeha", kaže Musa.

Džanan Musa učestvovat će i u radu košarkaškog kampa Prvi košarkaški kamp Bjelašnica 2017 koji će biti održan u julu.

NEMA KOMENTARA