Vujošević neće voditi Zmajeve protiv Finske i Češke, odrekao se plate

A. S.
Vujošević neće voditi Zmajeve protiv Finske i Češke, odrekao se plate
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vujošević: Otputovao u društvu supruge

Tačno je da Duško Vujošević neće voditi našu košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u septembarskom ciklusu protiv Finske i Češke. Mi nismo tražili nikoga ko će za zamijeniti, tako da će Mensur Bajramović biti na klupi u ovom dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

To je za Radiosarajevo.ba potvrdio Siniša Kovačević, direktor košarkaške reprezentacije, koji je za naš portal govorio o predstojećim duelima koje očekuju naše najbolje košarkaše. 

"Mi smo imali želju da Vujošević bude na klupi, ali je on javio da ima zdravstvenih problema i izrazio želju da se zamrzne status. Mi smo mu izašli u susret i podržali ga u njegovoj namjeri, sa željom da nastavimo saradnju na duži period kada on završii taj neophodan operativni zahvat. Mi bismo voljeli da on i dalje bude selektor. Sada kada znamo da ga neće biti u septembru, nismo išli u potragu za selektorom, već će na klupi biti njegov zamjenik Mensur Bajramović. Kada sve to prođe ponovo ćemo razgovarati sa Vujoševićem", dodao je Kovačević. 

Poznat spisak pozvanih bh. reprezentativaca za kvalifikacije za SP

Podsjetimo, Vujošević se sprema se za transplataciju bubrega. Selektor Bosne i Hercegovine i nekadašnji trener Partizana, obavio je preglede u Istanbulu, ali bi prije operacije trebalo da obavi i zahvat na srcu.

Bosna i Hercegovina 13. septembra igra protiv Finske, a tri dana kasnije na rasporedu je  duel sa Češkom. 

Vujošević se odrekao plaće koju je trebao dobiti za septembar, ali Kovačević smatra da to nije neka bitna informacija. 

"To ne želim komentirati, za mene je to u ovom trenutku potpuno nevažna informacija", dodao je Kovačević za Radiosarajevo.ba.

Seniorska reprezentacija okupit će se u četvrtak, 30. augusta u Sarajevu. 

Stručni štab muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine saopštio je uži spisak igrača za predstojeće kvalifikacione utakmice.

Na spisku se nalaze sljedeći igrači: Nemanja Gordić, Adi Zahiragić, Darko Talić, Amar Gegić, Džanan Musa, Edin Atić, Almir Hasandić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Milan Milošević,

Nedim Buza, Emir Sulejmanović, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Markus Lončar.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije