Durant: Želim biti još bolji

Radiosarajevo.ba
Durant: Želim biti još bolji
Kevin Durant (Foto: AP)

Kevin Durant, MVP Svjetskog košarkaškog prvenstva u Turskoj, uživa u četvrtom zlatu koje osvojila selekcija Sjedinjenih Američkih Država na SP-u.

Durant najbolji igrač SP-a

Košarkaš Oklahoma City Thundera postigao je 205 poena na turniru u Turskoj. Fantastičan je bio u finišu prvenstva. U četvrtfinalu je Rusima zabio 33, u polufinalu Litvancima 38, a u finalu Turcima 28 koševa. Od toga je sedam puta u finalnoj utakmici pogodio tricu postavivši i na tom planu rekord turnira na kojem se napadački kvalitetna košarka igrala nakon dugo vremena.

"Osjećam se emotivno. Jednostavno sam izgubljen u trenutku", rekao je 22-godišnji košarkaš, a  prenio totalsport.

"Još uvijek nisam niti približno dobar košarkaš kakav želim biti. Moram još raditi na sebi", rekao je ponajbolji svjetski košarkaš.

U sastavu SAD-a zaigrao je još jedan igrač Thundera, Mike Krzyzewsk, 21-godišnji playmaker Russell Westbrook, koji je u postigao 14 poena.

"Ponosni smo na obojicu. I Russell i Kevin profitirat će ovim turnirom, koji im je donio iskustvo mentalne izdržljivosti", rekao je generalni menadžer Oklahoma Cityja Sam Presti, a prenio totalsport.

radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije