Đorđević oduševio sarajevsku publiku

Radiosarajevo.ba
Đorđević oduševio sarajevsku publiku

Dušan Đorđević je sarajevskoj publici pokazao da je nezamjenjiva karika u lancu Bosne i da bi bilo teško zamisliti igru Studenata bez ovog sjajnog beka.

KK Bosna ASA BHT napravila je korak više u pohodu na prvo mjesto na kraju lige 8. U subotu je u Sarajevu porazila KK Široki HT ERONET i na taj način ostvarila i drugu pobjedu protiv jednog od glavnih konkurenata za tu vrlo bitnu prednost pred početak doigravanja.

Utakmica protiv Širokobriježana nije bila nimalo laka, ali su 'studenti' uspjeli da, sredinom treće četvrtine, prelome meč u svoju korist i u jednom trenutku dođu do prednosti od čak 20 razlike. Gosti su bili odlučni da se vrate i pokušaju susret učiniti neizvjesnim, kao što je bio slučaj u prvom duelu ova dva tima, ali je Bosna pokazala da je ipak kvalitetnija ekipa.

Dušan Đorđević je pokazao još jednom da je veliko pojačanje za Sarajlije ove sezone, te je sa svojih 26 poena i 5 asistencija predvodio naš tim ka pobjedi, ali još je važnije to da je poene postizao onda kada su Bosni najviše trebali i kada se utakmica odlučivala. Podršku je imao, kao i uvijek, u Ivanoviću, Šehoviću, Ovčini, ali i ostalima, jer se vidjelo da kompletna ekipa igra na granici svojih mogućnosti.

Kapiten Bosne Goran Ikonić vratio se na parket poslije povrede i silno je želio svojim trojkama da pomogne saigračima, ali košarkaški rečeno 'nije ga išao šut', mada je samim tim što je igrao uvijek za sobom vukao 2 odbrambena igrača i tako ostavljao prostor ostalima da lakše dolaze do koša.

Sigurno je da Goran zaslužuje da ga malo sačekamo, jer je to košarkaš koji je svojim zalaganjem i igrama stekao puno kredita kod navijača kluba. Jedan od glavnih razloga za pobjedu Bosne je taj što su Ovčina i Zimić dobro zatvorili Grgata, odličnog centra Širokog, koji je Bosni u prvoj utakmici zabio 29 poena, a upao je i u probleme sa faulima, pa je imao i manju minutažu.

Trener Vlada Vukoičić je, pri ulasku na teren na početku meča, dobio veliki aplauz, a publici se odužio sjajno postavljenom igrom i taktikom koja je na kraju donijela pobjedu. Stručnjak Bosne je veliki miljenik sarajevske publike i zaslužuje sve pohvale koje mu se dodijeljuju.

Bosna u srijedu putujue u Tuzlu, gdje će igrati utakmicu protiv Slobode. Možda je baš ta utakmica prelomna u lovu na prvu poziciju.

kkbosna.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije