Dončić ogorčen suđenjem u NBA finalu: 'Sudije moraju biti bolje'

0
Radiosarajevo.ba
Dončić ogorčen suđenjem u NBA finalu: 'Sudije moraju biti bolje'
Foto: The Dallas Morning News / Luka Dončić

Dallas Mavericksi, uprkos nadama navijača, vjerovatno su se oprostili od titule u NBA ligi, gdje su sinoć u trećoj utakmici finalne serije izgubili od Boston Celticsa (106:99). 

Susret u Teksasu bio je od velike važnosti za ekipu trenera Jasona Kidda, jer su izgubili oba meča u TD Gardenu, a sada ne samo da su na pragu eliminacije, već bi mogli i "popiti metlu" i postati 10. ekipa koja je u velikom NBA finalu pometena s neslavnim rekordom.

Kada se svedu računi sinoćnje utakmice, upada u oči detalj da je Luka Dončić u ključnim trenucima utakmice isključen zbog šest prekršaja. Slovenac je, očito, nekoliko naivnih poteza u odbrani ostavio saigrače na cjedilu četiri minute do kraja te je nakon utakmice imao što za reći o sudijskim kriterijima.

Željko Komšić poziva na reformu: Venecijanska komisija o ustavnim sudovima BiH

Željko Komšić poziva na reformu: Venecijanska komisija o ustavnim sudovima BiH

“Nisu nam dopustili da budemo fizički. Ne želim previše pričati o suđenju, ali kad dobijem ovakvih šest prekršaja u finalu, teško je ne komentarisati. Sudije moraju da budu mnogo bolje nego što su do sada bile“, rekao je Dončić na konferenciji za medije.

Početkom posljednje četvrtine Boston je imao 21 poen prednosti, no serijom 22-2 Dallas se uspio vratiti, ali ne i napraviti preokret. Upravo u tim trenucima kada su navijači očekivali preokret, Dončić je isključen četiri minute do posljednjeg zvuka sirene.

"Uspjeli smo pronaći ritam u zadnjem dijelu, ali na kraju su oni zadali zadnji udarac. Ipak, za nas je pozitivna stvar što smo se nakon velikog zaostatka uspjeli vratiti u utakmicu. Nećemo prestati vjerovati", rekao je Dončić.

Sljedeći duel na rasporedu je u noći između petka i subote s početkom u 02:30 sati (Arena 1 Premium) po našem vremenu, piše SportCentar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije