Dončić dominirao i doveo Dallas na korak od plasmana dalje

0
Radiosarajevo.ba
Dončić dominirao i doveo Dallas na korak od plasmana dalje
Foto: EPA - EFE / Luka Dončić

Boston Celtics su sinoć dominirali na svom terenu protiv Miami Heata, osiguravajući pobjedu rezultatom 118-84 i plasirajući se u polufinale plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Jaylen Brown i Derrick White su predvodili Celtickse do pobjede sa po 25 poena, dok su Sam Hauser i Jayson Tatum dodali 17, odnosno 16 poena, uz 12 skokova za Tatuma.

Bam Adebayo je bio najbolji igrač za Miami Heat sa 23 poena, dok je Tyler Herro doprinio sa 15. Srpski košarkaš Nikola Jović je upisao osam poena, sedam skokova i četiri asistencije u posljednjoj utakmici sezone.

U toku policijska potraga u Sarajevu: Biciklista udario 84-godišnjaka u centru grada i pobjegao

U toku policijska potraga u Sarajevu: Biciklista udario 84-godišnjaka u centru grada i pobjegao

Boston će se suočiti sa pobjednikom serije između Cleveland Cavaliersa i Orlando Magica u drugom krugu plej-ofa, pri čemu Cavaliersi trenutno vode 3-2.

Dallas Mavericksi sada vode 3-2 protiv Los Angeles Clippersa u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije nakon što su ostvarili pobjedu rezultatom 123-93 kao gosti.

Luka Dončić je bio ključni igrač za Dallas, postigavši 20 od svojih 35 poena u drugom poluvremenu, uz deset asistencija i sedam skokova.

Maxi Kleber je doprinio sa 15 poena, dok su Kyrie Irving i Jaden Hardy dodali po 14 poena za pobjedu Mavericksa.

Za Clipperse, Paul George je istakao sa 15 poena i 11 skokova, zajedno sa Ivicom Zubacom, koji je također postigao 15 poena.

Sljedeća utakmica ove serije je zakazana za petak navečer u Dallasu.
 
 
 
 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije