Domercant će biti bh. naturalizovani igrač u Litvaniji

Radiosarajevo.ba
Domercant će biti bh. naturalizovani igrač u Litvaniji


Henry Domercant će biti  naturalizirani igrač u reprezentaciji Bosne i Hercegovine na završnici Evropskog prvenstva u Litvaniji, rekao je za Dnevni avaz selektor Sabit Hadžić.

Ovo će biti drugi put, nakon EP u Srbiji 2005., da 30-godišnji bek igra na završnici EP-a istrči u dresu BiH

"Domercant je već nekoliko godina u reprezentaciji. Igrao je i prošle godine u kvalifikacijama kroz koje sam dobro upoznao njegove kvalitete. Zadovoljan sam onim što je pokazao, a sada ima i odličnu klupsku sezonu u ruskom Spartaku", rekao Hadžić koji je razmatrao mogućnost naturalizacije još dvojice američkih bekova, koji u ovom momentu imaju vjerovatno veću težinu na evropskom tržištu nego Domercant.

Riječ je o Keithu Langfordu iz ruskog Himkija, inače najkorisnijeg igrača prve faze Eurolige, i zvijezda Barcelone Alana Andersona, koji ipak neće dobiti poziv za Litvaniju.

Prema selektorovim riječima prevagnula je činjenica da je Henry već ranije bio član ekipe i ne bi postojao rizik od (ne)uklapanja, kao što bi to bio mogući slučaj kod Langforda i Andersona.

Teletovićev nastup nije upitan, još tri moguća pojačanja

Na spisku putnika za Litvaniju mogla bi se naći tri nova igrača.

U prvom redu tu je Dijego Kapelana sa američkog McNeese Statea, Univerzitata Louisiana, o kojem je selektor čuo samo riječi hvale.

Kanađanin u reprezentaciji BiH

Zatim Mujo Tuljković koji igra u Poljskoj, te povratnik Damir Krupalija koji igra u Francuskoj.

Ponajbolji igrač naše reprezentacije Mirza Teletović još jednom je potvrdio da će doći u Litvaniju.

"Čuli smo se odmah nakon njegove povrede. Srećom, Mirza se brzo vratio, a meni je još jednom prenio da njegov nastup nije upitan. Sa druge strane, žao mi je zbog toga što Nihada Đedovića očekuje duža pauza, ali poznavajući Nihada, njegovu volju i takmičarski duh, siguran sam da će na pripreme stići spreman", rekao je za Avaz Hadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije