Dobar vikend za bh. internacionalce

Radiosarajevo.ba
Dobar vikend za bh. internacionalce


Bosanskohercegovački košarkaški internacionalci i reprezentativci imali su zapažene uloge u susretima svojih klubova u okviru domaćih i međunarodnih takmičenja.

Saša Vasiljević je ponovo pružio dobro partiju u ukrajinskom prvenstvu. On je za 27 minuta provednih u igri ostvario učinak od 15 poena, jednog skoka i tri asistencije, a njegov BC Donetsk je savladao Kryvbasbasket s 98:53.

U ruskoj ligi, naturalizirani košarkaški reprezentativac BiH Henry Domercant postigao je 14 poena za 30 minuta provedenih u igri u pobjedi Spartaka protiv moskovskog CSKA od 81:77.

Lottomatoca Roma je savladala Angelico Bi s 85:78, a Nemanja Gordić je za 28 minuta postigao 14 poena, tri skoka i jednu asistenciju. U redove rimske ekipe bi se uskoro trebao vratiti Nihad Đedović, koji je već neko vrijeme van parketa zbog povrede prsta.

Španska liga je donijela zanimljiv susret Caje Laboral i Manrese, koji je završio tijesnom pobjedom Caje 81:80, čime je baskijska momčad ostvarila vrijednu pobjedu koja ih vraća u igru za treće mjesto. MirzaTeletović je proveo u igri 37 minuta, te u novoj pobjedi svoje ekipe postigao 12 poena i šest skokova.

Litvanski Žalgiris je osvojio četvrti naslov prvaka Baltičke lige savladavši letonsku VEF Rigu s 75:67. Letonci su u subotu u polufinalu Final Foura napravili veliko iznenađenje eliminisanjem Lietuvos Rytasa, ali nisu imali snage u dva dana poraziti obje litvanske ekipe.

U osvajanju nove titule ekipe iz Vilniusa Kenan Bajramović je imao učinak od 17 poena i devet skokova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije