Denver prošao dalje

Radiosarajevo.ba
Denver prošao dalje

U utakmici punoj intenziteta i napetosti, baš kako i priliči NBA doigravanju, Hawksi su na svom terenu upisali važnu pobjedu nad Miamijem, kojom su poveli 3-2 u seriji. Na kraju je ekipa iz Atlante slavila 106:91, a najveći dio posla su obavili u drugoj četvrtini koju su dobili 39:20.

Utakmicu su obilježili nezgodni padovi i ozljede igrača, pa je prvi teren morao napustiti Dwyane Wade, koji je udario glavom u parket nakon sudara s Joshom Smithom pred kraj prve četvrtine. Wade se kasnije vratio u susret, ali Al Horford nije, nakon što je prilikom jednog pada ozljedio desnu nogu.

"Noga je malo naotečena, ali nakon tretmana mislim da će biti sve u redu", rekao je Horford. "Ovakve stvari se jednostavno događaju kada igrate u doigravanju."

Ono što je razljutilo igrače i trenera Miamija bio je pristup Hawksa na kraju utakmice, koji su svojim potezima u završnici željeli poniziti protivnika. Tu je prednjačio Smith, koji je pred kraj na dvadeset razlike pokušao izvesti zakucavanje kroz noge, no nije uspio, pa je na kraju samo dodatno razbjesnio Heatovce.

"Takve stvari se jednostavno ne rade u doigravanju", rekao je trener Miamija Erick Spoelstra. "Imali su vodstvo i onda su nas željeli poniziti, a zaboravljaju da za nekoliko dana dolaze k nama u Miami."

Do pobjede je Atlantu predvodio Joe Johnson s 25 poena, dok je sjajnu pomoć imao u Ronaldu Murrayju, koji je dodao 23 s klupe. Kod Miamija je unatoč ozljedi najbolji bio Wade, koji je ubacio 23 od svojih 29 poena u drugom poluvremenu. Michael Beasley je s klupe za 24 minute upisao 18 poena.

Denver je još jednom sjajnom predstavom završio seriju protiv Hornetsa. Nuggetsi su slavili u na domaćem terenu rezultatom 107:86 za konačnih 4-1, a najviše razloga za slavlje imao je Carmelo Anthony, koji je prvi puta u svojoj karijeri prošao prvi krug doigravanja.

Trener George Karl je nakon još jedne odlične izvedbe svog tima sipao komplimente. "Znao sam da smo dobri, ali nisam ni slutio da možemo biti ovako odlični."

Najveći razlog što su Nuggetsi tako dobri mnogi vide u jednom čovjeku, Chaunceyju Billupsu. "Chauncey je preporodio ovu ekipu i dao im energiju koja ih može odvesti daleko", rekao je Chris Paul, koji je na kraju utakmice morao priznati poraz iskusnijem kolegi.

Anthony je bio najefikasniji u redovima Denvera s 34 poena, a na njega se nadovezao J.R. Smith, koji je 15 od svojih 20 poena ubacio u drugom dijelu. Za Hornetse je najviše ubacio David West (24), dok je Paul sezonu završio s 12 poena i deset asistencija.

Denver će u nastavku odmjeriti s Dallasom, koji je svladao Spurse 4-1 u prvom krugu. Nuggetsi imaju prednost domaćeg terena.

rezultati:

Istočna konferencija:
Atlanta Hawks - Miami Heat 106:91 (3-2)

Zapadna konferencija:
Denver Nuggets - New Orleans Hornets 107:86 (4-1)

kosakra.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije