Denver izjednačio u seriji protiv Lakersa

Radiosarajevo.ba
Denver izjednačio u seriji protiv Lakersa

Košarkaši Denvera pobijedili su na domaćem parketu LA Lakerse 120:101 i nakon četvrte finalne utakmice, na Zapadu, rezultat je izjednačen na 2-2.

Prve tri utakmice ovog finala odlučene su u zadnjem napadu (treća je odlučena u posljednjih 30 sekundi), no u četvrtoj takve dramatike nije bilo. Denver je doslovno vodio od prve do posljednje minute, s tim da je u finišu povećavao prednost i na kraju se ona zaustavila na plusu od 19 poena (120:101).

Denver je lagano dobio utakmicu makar je Carmelo Anthony bio tek treći njihov strijelac (15 poena), a iz igre je gađao iznimno slabih 3-16. Čak devet poena je zabio s linije slobodnih bacanja.

Klupa Denvera bila je, jednim dijelom prevaga, odnosno dva igrača s nje. J.R. Smith je ubacio 24 poena, a Chris Andersen je dodao 6 uz 14 skokova i dvije blokade.

Lakersi su velikim dijelom utakmice ostavljali dojam kao da su zadovoljeni pobjedom u trećoj utakmici, kada su vratili prednost domaćeg parketa. Iako je Kobe Bryant odigrao novu sjajnu utakmicu (34 poena, sedam skokova i pet asistencija), bit je bila u obrani, a tamo su Lakersi dozvolili veliki propuh.

Isto tako, Denver je imao čak 20 ofenzivnih skokova, ukupno je domaćin imao 58, a Lakersi samo 40 skokova. Nije zgorega reći niti da su Lakersi pogodili samo devet od 31 upućene trice.

Svi ti statistički podaci uvjetovali su lagani poraz Lakersa.

Sada se sve seli u LA, gdje se u srijedu igra peta utakmica finala Zapada.

NBA doigravanje, finale:

Zapadna konferencija

Denver (2) - LA Lakers (1) 120:101 (Billups 24p, 3s, 3a, Nene 14p, 13s, 6a / Bryant 34p, 7s, 5a)

Serija je izjednačena na 2:2

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije