Đedović otkrio Bahi Topalbećireviću kako je ostao bez pasoša BiH i Zmajeva

Radiosarajevo.ba
Đedović otkrio Bahi Topalbećireviću kako je ostao bez pasoša BiH i Zmajeva
Foto: EPA-EFE / Đedović - Topalbećirević

U veoma zanimljivom razgovoru sa poznatim sportskim TV komentatorom Sabahudinom Bahom Topalbećirevićem, košarkaš Bayerna Nihad Đedović je otkrio mnoge dosad nepoznate detalje o svojoj karijeri.

Govorio je i o temi koja sasvim sigurno najviše zanima sportsku javnost u našoj zemlji, kako je došlo do toga da ne može nastupati za reprezentaciju BiH.

“Kada je cijela ta situacija u vezi uzimanja njemačkog državljanstva krenula, ja sam već imao važeći ugovor, tako da pada u vodu sva ta priča da sam uzeo drugi pasoš zbog ugovora. Bio sam već situiran. Moje prvo pitanje kada je pokrenuta procedura bilo je – mogu li i dalje igrati za reprezentaciju BiH? Dobijao sam potvrdan odgovor od svog agenta i drugih. Moja je krivica tu što se nisam više informisao. Jer kada sam već došao do toga da moram predati bh. pasoš, to je bio svršen čin. Zvao sam onda ljude u Savezu i pitao, oni su rekli: “Pa kako ćeš igrati bez bh. pasoša?”. Tu nastaje krah u mom životu… Emocije i sve… Nijednog trenutka nisam želio da se odreknem državnog dresa, ali eto desilo se… To je jedina istina”.

Naglasio je kako nikad ne bi mogao igrati za drugu reprezentaciju, prenosi SCSport.

“Imao sam najmanje pet puta ponudu da nastupim za njemačku reprezentaciju. Glavni čovjek iz njemačkog saveza se raspitivao, zvao i klub, ali ja da uzimam mjesto nekome ko je rođen u Njemačkoj – ne pada mi na pamet. Ja mogu igrati samo za Bosnu i Hercegovinu. Mene ne interesuje šta priča mahala, šta priča čaršija…”

O mogućnosti da opet nastupa za Zmajeve je kazao:

“To je bukvalno pet minuta posla. Da se političari sastanu i kažu – može. Pravi se neka halabuka, kao da ja neću neke papire ovdje da završim, ali to je priča niđe veze… Ja tu opet nikoga krivim, ja sam kriv. Ali, daj da sad nađemo način da dobijem dvojno državljanstvo”.

Otkrio je i svoju idealnu petorku BiH: Mršić, Marković, Domercant, Teletović, Mujezinović.

Đedović je također iznio još mnogo interesantnih detalja o svojoj karijeri, dolasku u Barcelonu i Bayern, dešavanjima prije i tokom Evropskom prvenstvu u Sloveniji,…

Cijeli razgovor možete pogledati OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije