Danas igraju za titulu prvaka Europe, a prije 6 godina oduševili su skrivenom kamerom

Radiosarajevo.ba
Danas igraju za titulu prvaka Europe, a prije 6 godina oduševili su skrivenom kamerom

U španskoj Vitoriji igra se "Final Four" turnir košarkaške Eurolige, a o tituli prvaka odlučit će večeras od 20.30 sati ruski CSKA i turski Anadolu Efes.

Moskovski "armejci" pobijedili su u polufinalu branioca titule, tim madridskog Reala, 95:90, dok su istanbulski "pivari" bili bolji od gradskog rivala Fenerbahčea 92:73.

I dok je plasman CSKA u završnicu manje-više očekivan, Anadolu Efes predstavlja najugodnije iznenađenje sezone u najkvalitetnijem europskom klupskom košarkaškom takmičenju.

Sjajne igre Larkina, Micića, Moermana oduševile su javnost, baš kao i jedan pomalo zaboravljeni spot nastao prije šest godina. Riječ je o skrivenoj kameri koju je klupska uprava pripremila za tadašnje košarkaše Efesa, zanimljivo, nekoliko dana uoči utakmice baš protiv današnjeg rivala CSKA.

Igrači Anadolu Efesa pozvani su u februaru 2013. na koncert klasične muzike u nacionalnoj filharmoniji u Istanbulu. Lijepo obučeni, s ne baš puno osmjeha na licu, Kerim Tunceri, Jordan Farmar, Saša Vujačić, Stanko Barać, Sinan Guler i ekipa drijemali su uz zvuke klasične muzike kada se desilo veliko iznenađenje…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije