Danas finale memorijalnog turnira Davorin Popović Dačo

Radiosarajevo.ba
Danas finale memorijalnog turnira Davorin Popović Dačo
Davorin Popović (arhiv)

Završne utakmice Šestog međunarodnog memorijanog turnira "Davorin Popović Dačo", koji organizuje najuspješniji bh. ženski košarkaški kolektiv - KK Željezničar u znak sjećanja na popularnog pjevača i člana ovog kluba koji je doprinio njegovom razvoju i uspjesima, igraju se danas.

Na turniru, koji se igra u dvorani "Ramiz Salčin"- Mojmilo, uz košarkašice Željezničara sudjeluju ekipe Radivoj Korać iz Beograda, Herceg-Novi iz istoimenog crnogorskog grada te Igman iz Istočne Ilidže.

Turnir je otvoren u 16.00 sati uvodnim susretom Radivoj Korać - Igman (93:56), dok je u 20.00 sati odigrana utakmica Željezničar - Herceg-Novi (121:48).

Danas je u 14.30 sati na rasporedu utakmica za treće mjesto Igman - Herceg-Novi, a finale Željezničar - Radivoj Korać je na rasporedu u 17.00 sati.

Trenerka sarajevskih ''plavih'' Vesna Bajkuša je izjavila Feni da joj učešće na turniru predstavlja veliku čast i budi emocije jer je bila bliska s Davorinom Popovićem.

''Dačo je uvijek dijelio savjete i bio dobar drug. Prvih pet turnira sam gledala s tribina, a sada mogu to doživjeti s terena kao šefica stručnog štaba Željezničara, što mi predstavlja veliku čast'', kazala je ona.

Delegacija organizatora i učesnika turnira danas je obišla spomen-obilježja i položila cvijeće ispred spomenika Davorinu Popoviću u parku ispred Fisa i Mirzi Delibašiću na groblju Bare.

Turnir će ekipama poslužiti za provjeru forme pred početak sezone u domaćim ligama te regionalnim i evropskim takmičenjima.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije