Damjanović: Želimo što spremniji dočekati utakmicu s Ludwigsburgom

Fena
Damjanović: Želimo što spremniji dočekati utakmicu s Ludwigsburgom
/ Radiosarajevo.ba
Košarkaši Bosne Royal u utorak će u Sarajevu dočekati njemačku ekipu Riesen Ludwigsburg u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bit će to prvi evropski meč za sarajevsku ekipu nakon osam godina. Studenti se vrijedno pripremaju kako bi se u što boljem svjetlu predstavili.

"Ovo je značajan iskorak za nas i očekujemo energičnu borbu naših momaka. Svakodnevno intenzivno treniramo i vršimo pripreme kako bi igrači što bolje dočekali predstojeće utakmice", izjavio je trener Bosne Royal Aleksandar Damjanović.

Utakmica će se igrati u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija od 18.30 sati.

Tim Bosne Royal s trenerom Damjanovićem na čelu čine iskusni igrači Goran Ikonić, Cory Bradford, te Maksim Šturanović koji su igrali za brojne evropske i svjetske košarkaške klubove. Pored njih sastav "Studenata" čini plejada mladih igrača: Haris Ćurevac, Devon Walker, Aldin Đelmo, Aleksandar Radukić, Milija Miković, Atif Durak, Adi Alikadić, Miroslav Pašajlić, Draško Knežević i Edin Rešidović.

MHP Riesen Ludwigsburg već 15 godina igra u najvišem takmičenju Bundeslige gdje su u prošloj sezoni završili na osmom mjestu. Ovaj plasman im je omogućio kvalifikaciju za play-off.

Kako je saopćeno iz KK Bosna Royal, karte za ovu utakmicu će biti u prodaji od petka na platou Skenderija, te preko portala www.kupikartu.ba po cijenama od 5 KM, dok cijena tribina iznosi 10 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije