Dallas zatvorio krug na Zapadu

Radiosarajevo.ba
Dallas zatvorio krug na Zapadu

Uvjerljivom predstavom protiv Utah Jazzera, Dallas Mavericksi su osigurali doigravanje te su zatvorili krug timova koji će u playoff na Zapadu. Nakon pobjede 130:101, do kraja sezone (preostale još četiri utakmice) mogu raditi na tome da se maknu s osmog mjesta te u prvom krugu izbjegnu prvake Zapada Lakerse.

"Svjesni smo važnosti svake utakmice, zato u svaku ulazimo maksimalno motivirani", rekao je Jason Terry, koji je Jazzerima ubacio 21 poen s klupe. "Ako nastavimo pobjeđivati, možemo još napredovati u poretku. To je izazov koji je sada pred nama", rekao je trener Mavsa Rick Carlisle. Dallas je trenutno na istom omjeru kao i sedmoplasirani Jazzeri, a do kraja realno još mogu prestići i Hornetse, koji su na šestom mjestu.

Do pobjede je Dallas predvodio Dirk Nowitzki s 31 poenom, a uz Terryja, dobar je bio Josh Howard, koji je unatoč neugodnoj ozljedi i natečenom nosu i oku odigrao susret do kraja ubacivši 13 poena, uz sedam osvojenih lopti. Ekipa iz Salt Lake Cityja je u neuvjerljivom nastupu predvodio Deron Williams s 18 poena i 12 asistencija.

Denver Nuggetsi su napravili još jedan korak prema osvajanju drugog mjesta na Zapadu. Iako su vjerojatno računali kako će lako obračunati s Thundersima na svom terenu, Kevin Durant i društvo, natjerali su Nuggetse da se itekako bore za pobjedu, svoju osmu u nizu i devetu na domaćem terenu. Rezultat je bio 122:112.

Susret protiv Thundersa nekako je bio u drugom planu, jer su svi u Denveru već okrenuti sljedećem nastupu, gostovanju u Staples centru kod Lakersa. "Ako želimo ostvariti svoj konačni cilj trebati će nam i pobjede u takvim utakmicama", rekao je Chauncey Billups. Susret prve i druge ekipe na Zapadu trebao bi biti prava poslastica, ali i pokazatelj odnosa snaga netom prije početka doigravanja. "Mi znamo koliko vrijedimo, tako da nas ova jedna utakmica neće ni podići ni spustiti", prokomentirao je dvoboj Billups.

Durant je još jednom pokazao da je jedan od najtalentiranijih mladih igrača u ligi postigavši 31 poen uz sedam skokova, dok su Nuggetse do pobjede predvodili Carmelo Anthony s 31 poenom, Nene s 23 i deset skokova i Billups, koji je uz 18 poena imao i devet asistencija.

San Antonio Spurse očito je pogodila vijest o izostanku Manua Ginobilija do kraja sezone, pa su dopustili Blazersima da ih poraze na njihovom terenu rezultatom 83:95. Neugodan je to poraz za Spurse, koji su nakon što su jedno vrijeme držali drugo mjesto, sada izjednačeni na trećem s Portlandom i Houstonom. Sva tri tima imaju omjer 50-28.

U izravnom dvoboju dva ponajbolja razigravača lige, Chrisa Paula i Stevea Nasha, pobjedu je odnio iskusniji Nash. Phoenix je slavio u New Orleansu rezultatom 100:105, no pobjeda je bila gorkog okusa, jer je iste večeri Dallas pobjedom zatvorio krug timova koji će ove sezone na Zapadu u doigravanje. Paul (29p, 16a) je u izravnom dvoboju ubilježio nešto bolje brojke od Nasha (24p, 13a), ali je Kanađanin svoj tim odveo do pobjede.

Od ostalih susreta, valja izdvojiti domaće pobjede Cavsa i Celticsa nad Wizardsima i Netsima, te vrlo dobar nastup Pistonsa, koji su pobjedom u New Yorku povećali izglede da unatoč turbulentnoj sezoni dohvate doigravanje. Orlando se namučio da dođe do domaće pobjede nad Memphisom (81:78), a u susretu koji ne odlučuje ni o čemu, Minnesota je slavila u Oaklandu protiv Warriorsa.

rezultati:
Indiana Pacers - Toronto Raptors 130:101
New Orleans Hornets - Phoenix Suns 100:105
Orlando Magic - Memphis Grizzlies 81:78
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 83:95
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 98:86
Boston Celtics - New Jersey Nets 106:104
New York Knicks - Detroit Pistons 86:113
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 105:113
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 122:112
Dallas Mavericks - Utah Jazz 130:101
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 97:105

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije