Crvena zvezda slomila Bayern: Skandiranje s tribina 'Auf Wiedersehen' (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Crvena zvezda slomila Bayern: Skandiranje s tribina 'Auf Wiedersehen' (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su u Top16 fazu Evrolige, pošto su večeras pobijedili na svom terenu Bayern s 85:76 (31:20, 13:20, 12:25, 28:11) u 10. kolu A grupe elitnog takmičenja.

Izabranici Dejana Radonjića su u direktnom duelu o putniku u narednu rundu nadigrali minhenski klub i obezbjedili treće mjesto najjače grupe ove sezone u Evroligi, ispred prvaka Evrope Real Madrida.

U meču punom preokreta i neizvjesnoj završnici bolje su se snašli košarkaši Crvene zvezde, koji će drugu godinu zaredom igrati u Top16 Evrolige.

Najzaslužniji za pobjedu bio je Quincy Cortez Miller s 20 poena, a pratili su ga Maik Zirbes sa 17 i Marko Gudurić sa 16.

Meč  je odigran u hali Pionir pred više od 7.000 gledalaca, a sudili su Eddie Viator (Francuska), Spiros Godas (Grčka), Vicente Bulto (ŠPanija).

Nošena fantastičnom podrškom prepunog Pionira, Zvezda je od starta nametnula svoj ritam i već poslije pet minuta imala dvocifrenu prednost, najviše zahvaljujući Mileru, ali i čvrstom odbranom na granici faula.

Goste iz Minhena je u igri održavao Savanović, jedini raspoložen u tim trenucima u redovima Bayerna. Kada su se kasnije srpskom košarkašu pridodali još Đedović i Rivers, ekipa Svetislava Pešića uhvatila je priključak i na poluvrijeme otišla s minus četiri.

Košarkaši Crvene zvezde su u nastavku znatno teže dolazili do poena, što je Bayern znao da koristi i potpuno se vrati u igru. Skupo plaćeni tim Bavaraca se skroz opustio, Rivers je pogađao van linije 6,75, pa je u finišu trećeg kvartala bilo čak 11 razlike za Bayern.

Činilo se da Zvezda gubi korak za Bayernom kako se bližio kraj meča, ali je serijom 12:2 preko Gudurića vratila neizvjesnost. Miler je ponovo preuzeo odgovornost i pogađao, ali ga je na suprotnoj strani pratio Dion Thompson.

Tokom utakmica s tribina su se mogli čuti i navijači Zvezde, koji su skandirali Bayernu: Auf Wiedersehen - Doviđenja!

Pogledajte video.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije