Crnogorci odredili 24 igrača i pripreme za EP

Radiosarajevo.ba
Crnogorci odredili 24 igrača i pripreme za EP


Dejan Radonjić, selektor Crne Gore, jednog od protivnika bosanskohercegovačke reprezentacije na predstojećem Evropskom košarkaškom prvenstvu u Litvaniji, objavio je spisak od 24 igrača koje će voditi na pripreme za EP.


Spisak Crnogoraca: Omar Cook, Goran Jeretin, Vladimir Mihailović, Boris Bakić,Bojan Bakić, Vladimir Šćepanović, Suad Šehović, Sead Šehović, Vujadin Subotić, Vladimir Dašić, Milo Borisov, Milko Bjelica, Vladimir Dragičević, Nikola Vučević, Nikola Peković, Slavko Vraneš, Vladimir Golubović, Ivan Maras, Blagota Sekulić, Bojan Dubljević, Nikola Ivanović, Marko Todorović, Nemanja Radović, Nemanja Djurišić.


Okupljanje crnogorske selekcije zakazano je za 18. juli, a učestvovat će na nekoliko pripremnih turnira.

Prvo će između 6. i 10. avgusta učestvovati na turniru u Ljubljani, na kojem će pored Crnogoraca nastupiti i naši košarkaši, te selekcije Hrvatske, Makedonije, Srbije i domaćina Slovenije.

U crnogorskom stručnom štabu pored selektora Dejana Radonjića, nalaze se savjetnik Duško Vujošević, trener-skaut Milan Minić, treneri Boško Radović, Igor Jovović i Dragan Radović.

Zatim slijedi turnir u Skoplju gdje će odmjeriti snage sa Makedonijom, Bugarskom i Poljskom, a pripreme završavaju na turniru u Istambulu krajem avgusta.

Crnogorci imaju veoma jaku selekciju, te će predstavljati veliki problem za izabranike Sabita Hadžića.

Nosioci igre trebali bi im biti Nikola Peković i Omar Cook, čije je sudjelovanje pod znakom pitanja.

Podsjetimo, uz BiH i Crnu Goru, u skupini C su još Hrvatska, Makedonija, Grčka i dodatni kvalifikant.

Susret između Bosne i Hercegovine i Slovenije u Litvaniji zakazan je za drugo kolo, tačnije 1. septembra u gradu Alytus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije