Covid-19 okrutan prema sportistima: Otkazan Kinđetov memorijal

Radiosarajevo.ba
Covid-19 okrutan prema sportistima: Otkazan Kinđetov memorijal

Članovi Udruženja "Mirza Delibašić-Kinđe" sa žaljenjem su obavijestili javnost da je 16. Memorijalni košarkaški turnir "Mirza Delibašić" otkazan. Turnir je bio najavljen za 4. i 5. septembar, a organizatori su se, uprkos brojnim problemima zbog koronavirusa, nadali učešću Budućnosti iz Podgorice, Metropolotans iz Pariza, beogradskog Partizana i najboljeg bh. kluba Igokee.

Nažalost, u petak 28. augusta, gosti iz Francuske i Srbije, nakon konsultacija sa ljekarskim timovima, obavijestili su organizatore da odustaju od dolaska u Sarajevo.

"Evidentno je da ovo vrijeme nije pogodno ni za šta, a naročito ispaštaju sportske i kulturne manifestacije. Poštujući higijensko-epidemiološke mjere, da bi turnir približiti gledaocima, saradnju smo ostvarili i s BHT javnim servisom koji je izrazio je želju da prenosi utakmice turnira. Imali smo i podršku Kantona Sarajevo, ministra kulture i sporta Kenana Alikadića, ali pandemijske okolnosti nadjačale su naše želje i planove. Našeg Mirzu nosimo u srcu, on živi s nama", objavio je Danko Delibašić, predsjednik Udruženja "Mirza Delibašić-Kinđe".

Sin legendarnog košarkaša najavio je da će, uz prihvatljive epidemiološke prilike, već naredne godine u Sarajevu organizovati vrhunski košarkaški događaj u čast najboljeg bh. sportiste svih vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije