Clippersima prvi pick drafta nakon 11 godina

Radiosarajevo.ba
Clippersima prvi pick drafta nakon 11 godina

Los Angeles Clippersi birat će prvi na NBA košarkaškom draftu koji će biti održan 25. juna u njujorškom Madison Square Gardenu.

Naime, imena tri kluba koja će birati prvi biraju se ždrijebom, dok se dalje poredak određuje prema slabosti učinka u prethodnoj sezoni.

Drugi će pravo izbora imati Memphis Grizzliesi, Oklahoma City će birati treća, dok će najlošija momčad ove sezone, Sacramento Kingsi, birati četvrti.

Posljednji su put LA Clippersi imali pravo prvog izbora na draftu 1998. godine kada su izabrali Michaela Olowokandija. On nikada nije postao NBA zvijezda, ali ovaj će put vrlo vjerojatno prvi izbor Clippersa biti Blake Griffin (20), 208 centimetara visoki krilni centar sveučilišne momčadi Oklahoma Soonersa, koji je s učinkom od 30 double-doublova u sezoni, te 14.4 skokova u prosjeku izabran za najboljeg igrača NCAA lige.

Iako je Clippersima nakon prodaje Eltona Branda u Philadelphiju svakako potreban igrač Griffinova profila, predsjednik kluba Andy Roeser nije potvrdio da će Griffin uistinu biti njihov izbor.

"Mislim da će za pet godina Blake Griffin biti igrač koji će itekako utjecati na NBA ligi bez obzira gdje igrao. On je pravi atleta, sposoban je učiniti što god zamisli na terenu i mislim da bi svaka momčad bila sretna da ga ima u svojim redovima", rekao je Roeser.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije