Cleveland prvi konferencijski finalist

Radiosarajevo.ba
Cleveland prvi konferencijski finalist

Clevelend, omjerom najbolja momčad regularnog dijela NBA lige, prva je izborila konferencijsko finale.

Nakon što su pomeli Detroit u prvom krugu, u drugom su isto priuštili Atlanti.

Sa 4:0 Cleveland Cavaliersi su postali tek druga momčad koja je dva kruga završila “metlom” od 2003. godine kada je uvedeno pravilo da se serije igraju na četiri pobjede.

Prvi su u tome uspjeli košarkaši Miami Heata 2005. godine, međutim, nikada nitko nije osam utakmica doigravanja u nizu završio s dvoznamenkastom razlikom u pobjedama, kao što je dug aktuelni niz Cavsa.

U Philips Areni ovaj je puta bilo 84:74, te će Cleveland sada na poduži odmor budući da mora čekati rasplet drugog polufinala Istoka između Bostona i Orlanda, gdje je trenutačno serija izjednačena na 2:2.

S 27 poena, te po osam skokova i asistencija predvodio je LeBron James svoje suigrače do finala Istoka. Koš manje uz jednak broj uhvaćenih lopti u redovima poražene momčadi ostvario je Josh Smith.

http://www.youtube.com/watch?v=I7L7awViWUs&feature=player_embedded


Dallas Mavericksi upisali su prvu pobjedu protiv Denver Nuggetsa ove sezone. Nakon četiri poraza u osnovnom dijelu lige i tri na startu doigravanja u polufinalu Zapada, Mavsi su napokon iščupali pobjedu kojom je izbjegnuta “metla” i eliminacija iz playoffa.

Najzaslužniji za pobjedu 119-117 bio je nezaustavljivi Dirk Nowitzki s 44 ubačena koša i 13 uhvaćenih lopti.

Devetnaest je poena ubacio u posljednjoj četvrtini čime je u vodu bačen rekord karijere Denverovog Carmela Anthonyja u doigravanju. Vođa Nuggetsa postigao je 41 poen i imao 11 skokova, no ovaj puta učinak mu nije dostajao za konkretniji rezultat momčadi.

Rezultati polufinala:

Istočna konferencija
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 74:84 (0-4)

Zapadna konferencija
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 119:117 (1-3)

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije